(c) Bilde YouTube: Nora Mørk har sine lagkamerater på sin side

I dag vant en av Norges desidert beste håndballspillere Nora Mørk en seier i Forliksrådet. En 37 år gammel mann er dømt til å betale 150 000 kroner for å ha delt en lenke med håndballspillerens private nakenbilder.

Nora Mørk gjennom sin advokat John Christian Elden gjorde i høst det klart at de har til hensikt å gå etter de som har delt bildene. Det var tøft, men nødvendig, privat er privat og selv i en tid for alle deler alt er det den som eier bildene som bestemmer.

«Nora Mørk er glad for dommen i Forliksrådet, da den viser at det var verdt å kjempe denne saken for seg selv og andre i samme situasjon, sier John Christian Elden til Nettavisen.

Mannen som møtte i retten kom uten advokat og var villig til å betale, men han mente beløpet var for høyt. – Det er 15 menn som er anmeldt for å ha delt bildene uten samtykke og flere av de har fått bøter.

Etter bildene ble delt har det vært en tung tid for Nora Mørk som har hatt problemer med både å spise og sove etter hun har blitt hacket, og som om det ikke var nok så er hun langtidsskadet med en kneskade.

Det eneste som overrasker oss nå så lang tid etter bildene ble ulovlig delt er at Google som er en av verdens desistert største selskaper ikke har klart eller ønsket å fjerne bildene. – Vi sjekket for noen minutter siden og der var bildene fortsatt fult tilgjengelig.

Google som omsetter for ca 2,5 milliarder kroner i Norge uten at de betaler skatt her er mer enn søkegode. – Det vil være interessant om Nora Mørk og John Christian Elden kan finne en måte å gjøre Google ansvarlig for å fjerne bildene.

Selskapet har uten tvil tjent meget godt på bildene etter at halve Norge har gjort bildesøk, det er på sin plass at de betaler også, i det minste gir det de har tjent tilbake til Nora Mork.

Nora Mørk er for tiden ute med en kneskade som er såpass alvorlig at selv EM i desember er usikker.