Den regjerende mesteren slo Lyn etter straffesparkkonkurranse. Der møter dem Rosenborg kvinner i kvartfinalen.

Sandviken, Rosenborg, Røa, Vålerenga, Stabæk, Avaldsnes, Arna-Bjørnar og LSK er klare for kvartfinale i NM for kvinner.

Kampen som det var mest drama ble det i kampen mellom regjerende mester LSK og Lyn. I LSK-hallen gikk Lyn rett i angrep og tok ledelsen før to minutter var spilt. Anna Nerland Aahjem scoret målet.

Hjemmelaget hadde lenge et klart overtak, men fikk ikke uttelling før andreomgang var halvspilt da Nora Eide Lie satt inn utligningen. Flere mål ble det ikke, hverken i ordinær tid eller i ekstraomgangene.

Straffedrama

I straffesparkkonkurransen scoret begge lagene på sine tre første forsøk før kaptein Joanna Aalstad Bækkelund bommet på Lyns fjerde etter at LSK hadde satt sin straffe. Da Justine Monique Vanhaevermaet satt vertenes femte straffespark sikkert i mål kunne LSK juble for en plass i kvartfinalen.

– Nå er jeg så sliten at jeg nesten ikke klarer å være glad, men når jeg våkner i morgen er det med en veldig god følelse, sier LSK-kaptein Emilie Haavi til NRK.

– Vi sleit kanskje med å skape de store sjansene i andreomgang, men jeg synens det er en veldig fortjent seier.

Lyn kjempet tappert, men måtte til slutt gi tapt.

– Det er utrolig skuffende selvsagt og veldig kjipt, sier Lyn-trener Ole Johan Aas til NRK.

– Vi hadde flaks som ledet til pause, men etter som kampen gikk, ble den mer og mer Lyn sin. Men det ville seg dessverre ikke. Det er fantastisk kjempet av våre jenter som møter et godt fotballag.