Atle Hamre, lenge etter han ble utestengt, her i Sverige, noe vi tydelig kan se av fargene på drakt og hjelm.

En forglemmelse fra det norske forbundet gjør at Atle Hamre mener han kan delta i travsporten i alle andre land enn Norge og har søkt om lisens som trener i Frankrike.  

Atle Hamre som er utestengt fra travsporten på livstid, men han mener dommen mot ham bare er rettskraftig i Norge.  -Trav og Galopp-Nytt, skriver at Hamre allerede har søkt om trenerlisens i Frankrike. 59-åringen føler seg urettmessig behandlet av Det Norske Travselskap (DNT) og mener han egentlig skulle ha kunnet arbeide i andre land i Den europeiske travunion (UET) de siste ti årene.

Les: Seriemester for 13.gang på rad

Hamre mistet lisensen for all framtid i 2008 for å ha brakt travsporten i vanry. Han er dømt til fengselsstraff for pengeutpressing to ganger. – Det mest imponerende må være da Atle Hamre solgte Skipsreder Thor Christensen en drakt som gjorde han usynlig. – Ettersom vi husker betalte Christensen 150 000 kroner for «jakken?» penger han hadde arvet etter sin far. – Les på VG: Hadde drakt som gjorde ham usynlig

«DNT skulle sendt min utelukkelsesdom til UET innen fire dager etter at den var rettskraftig i 2009. Det gjorde de aldri. Derfor gjelder min dom kun Norge, og ikke andre UET-land», sier Hamre og fortsetter:

«DNT har aktivt bidratt til at jeg ikke har fått varme opp stallens hester eller bevege meg på travbanene i utlandet. Dette har de ikke hatt dekning for, og dette har jeg og min advokat Nils Chr. Nordhus fått bekreftet etter kommunikasjon med både UET og det franske travselskapet».