Xherdan Shaqiri

Hvis du husker så langt tilbake som i sommer erindrer du sikkert hvordan Xherdan Shaqiri feiret med ørnefeiring i kampen mellom Sveits og Serbia. Liverpool manager gjør klokt i å la han være igjen hjemme i England når de nå møter Røde Stjerne.

Det er en reel fare for at Shaqiri som er kosovoalbansk, men som flyttet til Sveits som liten vil få en fientlig mottakelse. Det vil ta mange år å lege sårene mellom Serbia og Albania.

«Vi har hørt og lest spekulasjonene om hvilken mottakelse Shaqiri ville få, og selv om vi ikke har noen anelse om hva som vil skje, vil vi dra dit og fokusere hundre prosent på fotball, og ikke måtte bekymre oss for noe annet» , sier Jürgen Klopp på pressekonferansen i forkant av dagens Champions League-kamp mot Røde Stjerne i Beograd.

Les: Newcastle-treneren lytter bare til én fotball-legende

Da Shaqiri scoret mot Serbia i VM i sommer og benyttet ørnehilsen sørget han effektivt for at han ikke i overskuelig fremtid kunne spille fotball, eller reise til Serbia. den albanske ørnen er et meget viktig nasjonalistisk symbol for albanere og en rød klut for serbere.

Til tross for glimrende spill blir han ikke med til  Rajko Mitic-stadion.

«Vi har lyst til å vise respekt og unngå alle former for distraksjoner. Shaqiri er ikke preget av det, og forstår og aksepterer avgjørelsen»

«Shaq» er vår spiller, vi elsker ham og han kommer til å spille mange ganger for oss, men ikke akkurat på tirsdag»

Les: Misfornøyd Juventus-forsvarer ønsker seg overgang til jul

Røde Stjerne, i sin tid var en av de store i Europa, de var den mest suksessfulle klubben i Jugoslavia. De vant serievinnercupen i 1991. Siden 1992 har de ikke vært i det gjeveste europeiske selskapet før i år.

Spill på en Pre Match Champions League hos Nordicbet for 200 og få 200 et gratis livespill for 200 

Vi er sikre på at Liverpool vinner overbevisende med mange mål, minst tre. De befinner seg i en tøff gruppe i Champions League sammen med Paris Saint-Germain og Napoli. Røde Stjerne leder sin hjemlige serie, men har bare fått et poeng etter 0 – 0 mot Napoli. Mens Liverpool er Liverpool, de ypper seg helt i toppen av Premier League og har som vane å lage mange mål, spesielt hvis de møter svakere motstand blir det ofte målkalas.

Det er få som tror at Røde Stjerne eller Crvena Zvezda som laget heter på Serbisk skal vinne. I skrivende stund får du 15 i odds for hjemmeseier (Røde Stjerne), 8,2 for uavgjort og 1,2 for borteseier. (Liverpool) hos Nordicbet