Tar visst gjerne en portugiser til. (foto: liverpool., twitter)

Da han brøt gjennom lydmuren med Portugal i EM 2016, trodde de fleste at Benfica-spilleren Renato Sanches var en av de neste virkelig store. Bayern München dro frem det beste tilbudet og la forventningslista høyt da tenåringen skulle inn og prege Bundesliga.

12 måneder senere så Bayern behovet for å sende Sanches på dannelsesreise til Swansea og engelsk fotball. Heller ikke her stemte det for midtbanespilleren. Etter tolv kamper for The Swans var han tilbake hos Bayern. Nå kom siste mulighet til å vise at EM-formen i 2016 ikke bare var noe forbigående.

Les: Melder seg ut av kampen om verdens 2 hotteste angrepsspillere

I 2019 holdt det for begge parter. Da kom Lille inn og forbarmet seg over den fortsatt unge spilleren.

25 millioner pund i overgangssum forteller at forventningene fortsatt var rimelig høye til portugiseren. Så har det endelig løsnet igjen for Sanchez.

Les på Sporten.com/se: Malmö FF favoriter att ta hem Allsvenskan 2021

Med full revitalisering i Ligue 1 har Sanches igjen kommet inn på radaren på balløya. Ifølge Teamtalk har Wolverhampton sett sin neste portugisiske forsterkning i Sanches, men ifølge Le10Sport har the bosses of Premier League satt fingeren på navnet til Sanches.

Den franske avisen hevder Liverpool har sett Renato Sanches som en mulig erstatter for Georginio Wijnaldum.

Ingen på Anfield ønsker å miste nederlenderen, men Liverpool har innsett at Ronald Koemans sterke bånd til Wijnaldum kan overbevise om en exit.

I januar hevdet Lille-president at de hadde takket nei til et bud på Sanches på saftige 64 millioner pund, men etter at virus nr. 19 satte igang herjingen i mars, har Lille som resten av fotballverden innsett at alt er åpent for solid pruting for å sikre klubbens eksistens.

Les på Engelske klubber: Petr Cech fikk testet kroppen og hjelmen mot Tottenham

Sanches er ikke den store målscoreren (1 på 10 kamper), men bidrar som box-to-box player med en enorm energi og kraft, og kan også dyttes ut på vingen. Noen fler som hører at dette er en spiller etter Klopps smak?

Spørsmålet er om portugiseren nå er mer moden for engelsk fotball etter det mindre vellykkede oppholdet hos Swansea 2017/18. Vi sier et rungende ja!

Les: Anbefaler Grealish å styre unna Manchester, Liverpool er den perfekte matchen