Arne Slot er i gang for fullt.

Liverpool nærmer seg etter sigende sin første signering under den nye ledelsen til Arne Slot.

Nederlenderen tiltrådte offisielt sine oppgaver 1. juni, og forlot Feyenoord for å overta den ledige stillingen på Anfield etter Jürgen Klopp.

Les: Magne Hoseth er tilbake på jobb etter fadesen for Lyngby

Selv om Slot ikke har blitt avduket som Reds-sjefen ennå, begynner han allerede å jobbe med å identifisere overføringsmål som passer til hans taktiske system. Athletics James Pearce har bekreftet at Slots avduking vil finne sted nærmere begynnelsen av pre-season i juli – og den nye Reds-sjefen vil håpe å ha noen nye signeringer å diskutere under sin første pressekonferanse.

Ifølge det franske utsalgsstedet Sports Zone er Liverpool og den nylig returnerte fotballsjefen Michael Edwards nær ved å komme til en «prinsippavtale» om å fullføre sin første sommeravtale. Det dreier seg om Atalanta-midtbanespiller Ederson, som spilte en nøkkelrolle i å sende Liverpool ut av Europa League i kvartfinalen i den siste sesongen.

Den 24 år gamle brasilianske landslagsspilleren «heller mot å akseptere tilnærmingen» fra Liverpool, som har fulgt ham i store deler av det siste året.

De har møtt konkurranse fra regjerende Ligue 1-mestere Paris Saint-Germain – derav rapportene i franske medier – men Luis Enriques klubb sies å ikke ha kommet med et konkret tilbud ennå.

Ederson spilte 36 Serie A kamper for Gian Piero Gasperinis lag forrige sesong, og scoret seks mål fra midtbanen.


Han spilte også hele 90 minutter i Europa League-finalen da Atalanta slo Bayer Leverkusen 3-0, og hjalp dem til å vinne sitt første europeiske trofé noensinne. – Det var også den eneste kampen som regjerende Bundesligamestre Bayer Leverkusen tapte hele siste sesong.

Les på Popidol: Ny Hunger Games-bok og film på gang

Journalist Jorge Nicola skriver at Liverpool lansert et bud på 45 millioner euro på brasilianeren. – Slot har bare en naturlig defensiv midtbanespiller Wataru Endo i troppen pr idag.

Alexis Mac Allister har hatt suksess i en dypere rolle denne sesongen, men det ser ut til at nederlenderen foretrekker at den argentinske landslagsspilleren opererer lenger frem i systemet hans.