Har vært gull for hverandre. (foto: liverpool, twitter)

Jürgen Klopps Liverpool-prosjekt falt på plass da Virgil van Dijk ankom Merseyside, og han har vist at de 75 millioner pundene som ble brukt i 2017 var en svært god investering. Og uten tvil Jürgen Klopps viktigste signering av hans periode.

I tillegg til å tilby stabilitet i forsvaret, har 30-åringen forbedret spillet til de rundt seg. Det er sjelden behov for panikk når van Dijk starter, og det har også bidratt til å utvikle spillet til assist-kongene Trent Alexander-Arnold og Andy Robertson, som har blitt meget viktige brikker i Liverpools angrepsspill.

Les: Juventus vet de er eneste mulighet for Paul Pogba

Midtstopperens innflytelse har dermed også fått angrepsspillet til å blomstre. Liverpool trenger bare å se til forrige sesong for å se hvordan en normalt enkel topp fire-plassering ble en tøff kamp for de røde, ​​mens Van Dijks tilbakekomst i laget så ser vi at Liverpool er tilbake i toppen – og jakter potensielt fire titler denne sesongen.

Akkurat dette kan være grunnen til at Mohamed Salahs kontraktsaga ikke trenger å få det utfallet Liverpools fans både tror og håper, skriver Adam Brown i Liverpool.com.

Liverpool har sjelden slitt å erstatte angrepsspillere. I nyere tid har de røde skilt lag med stjernespissen som f.eks. Fernando Torres og Luis Suárez, noe som har gjort fansen bekyremt over hvem som skal score målene. Men realiteten er at Liverpool har kanskje sin sterkeste stall noensinne og de aller fleste vil også komme og spille for klubben og de får muligheten.

Velkomstilbud: 20 i odds for at Manchester City eller Liverpool skal vinne kampen på søndag

Selvfølgelig kan det ikke benektes at tapet av Salah ville gjøre vondt, men Liverpool har en rekke alternativer i form denne sesongen. FSG kan allerede ha forberedt seg på tapet av den egyptiske landslagsspilleren ved å signere Luis Díaz i januar.

SISTE OM HAALAND: Dortmund innser at de ikke kan matche Manchester City

Det er sentrallinjen i laget er det som lar angrepet blomstre, hele laget er rigget for at det er spissene som skal score målene. Det er ikke sikkert Salah får like gode arbeidsvilkår i son neste klubb om han skulle forlate Anfield. Når det kommer til ligatitler, viser historien at det ofte et bunnsolid forsvar som utgjør den lille forskjellen.

Salah skal ønske seg £400 000 per uke, og skulle de røde innfri det kravet vil de også måtte øke lønnen til flere av sine beste spillere.

Salah må vurdere om han virkelig fortjener å tjene betydelig mer enn £220 000 som Virgil van Dijk tjener som er Liverpools best betalte spiller i dag.

Salah har gode forhandlingskort på hånden, men han bør være forsiktig med å kreve for mye om han vil fortsette sin karriere på Anfield. Den egyptiske kongen er ikke uerstattelig. Det er det kun Virgil Van Dijk som er i dagens Liverpool-tropp.