Grabara håpefull i Liverpool-drakt. (foto: liverpool, twtter)

FC København-forsvaret er inne i en skikkelig god steam som best i ligaen. Mye takket være en tidligere Liverpool-keeper som aldri nådde debuten på Anfield. Forrige uke ble den polske keeperen historisk i Superligaen, nå skal han presse rekorden ytterligere.

704 minutter uten å måtte hente ut ballen fra nettet, dette er status før torsdagens kamp mot Silkeborg i playoff-kampen i Superligaen. For 23 år siden var det Jan Hoffmann som holdt buret rent i 678 minutter, Grabara er godt forbi denne rekorden i den danske superligaen.

Les: Er vel på tide at UEFA lærer av ishockey

Når du legger til at den tidligere Liverpool-keeperen står med 14 clean sheets denne sesongen (nestemann i ligaen har 10), med en redningsprosent på 81,4, da skjønner du at FC København virkelig har truffet gull.

Grabara ble hentet til Liverpool i 2016/17-sesongen fra polske Ruch Chorzow og fikk sitt opprykk til førstelagstroppen i 2018/19-sesongen. Den unge polske keeperen trente fast med gjengen til Klopp, og fikk sin debut i en vennskapskamp mot Tranmere Rovers i juli 2018. To måneder senere nådde Grabara benken for første gang i cupkampen mot Chelsea, men ble værende på benken. Etter dette bar det på utlån til danske AGF (to runder) og Huddersfield, før Liverpool bestemte seg for å slippe keeperen i 2021. Femårskontrakt ble signert med FCK, og 23-åringen brukte under året på å bryte den mer enn tyve år gamle rekorden med clean sheets.

Sikkert noen hos Liverpool som lurer litt på om det var en tabbe å slippe Kabara.

Legende+: En av de mest legendariske målfeiringene kom seks år før Haaland ble født