Vet hva han skal gjøre med potensialet til det han ser på som en av de beste i verden. (foto: united, twitter)

Det er mye som foregår rundt Marcus Rashford om dagen. Fra å vasse rundt i gjørma forrige sesong, har 25-åringen nå dratt seg selv oppover med prestasjoner av verdensklasse. Med kontraktsutløp til sommeren, er det forventet mye aktivitet fra partene involvert. Spillet om signaturen er definitivt godt i gang, en kamp Ten Hag akter å vinne.

Ifølge The Telegraph har Man United valgt å trykke på knappen for opsjon på ett år utover kontrakten til sommeren 2023, men det engelske mediet hevder klubben er alt annet enn trygge på at Rashford ikke forsvinner fra Old Trafford på free transfer. Unibet: Sjekk ut velkomsttilbud

Målet er og blir å overtale spilleren, som for ett år siden virket på stø kurs ut av klubben han elsker. Vi husker med gru hvordan Uniteds mønsterelev fra akademiet forsvant ut av bildet etter skulderoperasjonen han måtte gjennom etter EM-sluttspillet i 2021. Nittitre dagers fravær og ti kamper kostet det. Timingen var mildt sagt uheldig, for da Rashford returnerte i midten av oktober, var Man United i oppløsning.

Premier League: Manchester United – Nottingham Forest, 27. desember

Dette var på et tidspunkt Ole Gunnar Solskjær trengte sin favoritt som mest. Rashford kom inn og scoret mot Leicester i Premier League og Atalanta i Champions League, men for Solskjær var Rashford bare i form til kortere innhopp. Det kom for lite og for sent. Solskjær ble bedt om å rydde skrivebordet sitt i november, for Rashford fulgte noen seige måneder med den selverklærte redningsmannen Ralf Rangnick og minimalt med spilletid.

Marcus Rashford hadde mistet sin stjerne hos Man United, usikkerheten rundt fremtiden på Old Trafford var mildt sagt stor. Da Erik ten Hag entret scenen, tapte de to første Premier League-kampene og skulle opp mot Liverpool, gikk United-legenden Gary Neville ut og anbefalte Ten Hag om å holde Rashford på benken. Nederlenderen hørte heldigvis ikke på Neville. Rashford gnistret til, gjorde seg til matchvinner i 2-1 seieren og fulgte opp som matchvinner mot Leicester to runder senere.

Etter VM-sluttspillet er det liten tvil hvilken posisjon 25-åringen igjen har på Old Trafford – og ute hos andre giganter.

Forrige uke pratet PSG-presidenten ivrig om hvor fantastisk Rashford er som spiller og at PSG har planer om å ta en prat med 25-åringen fra januar når dette er mulig.

Nå møter Erik ten Hag denne offensiven med å ikke etterlate noen tvil om posisjonen Rashford vil ha på Old Trafford under hans ledelse.

-Siden jeg så Marcus første gang har jeg vært klar over at potensiale hans er enormt, begynner United-manageren til BBC Sport.

Det går så langt at ten Hag mener Rashford bare har én spiller foran seg i verden når det skal brytes gjennom forsvaret.

-Når han har posisjonert seg ved motstandernes bakerste rekke, er det nesten ingen som er bedre enn ham i verden. Det er bare Mbappé, skryter Ten Hag. Som sammenligner de ekstreme kvalitetene til Rashford med nettopp den franske toppscoreren.

Marcus Rashford skal ikke være i tvil om hvilket kontraktspapir han skal sette signaturen sin på.