Lionel Messi

Det er nedslående nyheter for Barcelona-fans som i dag kommer ut av Spania, en rekke medier melder at Lionel Messi kommer til forlate Barcelona etter neste sesong.

Den argentinske stjernen er mer og mer en bærer av laget og det tærer på. Barcelona sin toppscorer er lei av «mangelen på et vinnerprosjekt». Det pågår forhandlinger om utvidelse av hans kontrakt som går ut neste år, på bordet ligger sammen med en lønnsøkning på en allerede saftig lønn en forlengelse frem til 2023.

Les: Liverpool nær signering av fremtidens nr.1

Cadena Ser melder at Lionel Messi har snudd og istedenfor å forlenge vil forlate klubben når avtalen går ut på dato. – Det skal være flere årsaker, ikke bare det sportslige, blant annet lekkasjer fra hans privatliv, at han får skylden for ting som ikke er hans feil og at klubben er dårlig drevet.

Tidligere denne sesongen ble Messi, og spillerne som helhet, beskyldt av Eric Abidal for at manager Ernesto Valverde måtte slutte, etter tapet mot Atletico Madrid i den spanske Supercopa.

Messi benektet at han hadde noe å gjøre med beslutningen å gjøre og startet en ordkrig med fotballdirektøren, og hans tidligere lagkamerat, Abidal.

Ting har ikke blitt bedre på banen under den nye manageren Quique Setien, og det ser stadig mer sannsynlig ut at de katalanske kjempene vil «gi» La Liga-tittelen til rivalene Real Madrid.

Les: Sadio Mané blir for dyr

Barcelona har problemer med økonomien, spillere må ta lønnskutt på opptil 70% i pausen for Covid-19. (Problemene startet før det.)

Overganger som Ousmane Dembele, Philippe Coutinho og til og med Antoine Griezmann har ikke gått etter planen de siste årene. Målet for Barcelona har de to siste årene vært å få ned gjennomsnittsalderen på sitt førstelag. – Med det målet i bakhodet blir deres siste overgang litt merkelig, Barcelona byttet 23-åringen Arthur for 30 år gamle Miralem Pjanic. (Juventus)

I de siste kontraktsavtalene har det vært kjent at argentineren har hatt en klausul som har tillatt ham å forlate klubben på slutten av hver sesong, en klausul han ikke har benyttet seg av så langt.