Lionel Messi

Verdens beste fotballspiller argentinske Lionel Messi har ikke enda signert en forlengelse med Barcelona og natt til første juli gikk hans kontrakt med klubben han har vært i siden han var en liten gutt over.

Et av problemene for Barcelona er at superstjernen er fantastisk dyr, ca 71 millioner euro i året, til sammenligning tjener Cristiano Ronaldo 31 millioner euro i Juventus og Neymar 36,8 millioner euro i Paris Saint-Germain. Den spanske storklubben er «avhengig» av Lionel Messi samtidig som han er en meget viktig årsak til klubbens enorme økonomiske problemer.

Les: Mohamed «Moi» Elyounoussi takker for seg: «Jeg har fått venner for livet»

Barcelona president Joan Laporta prøver absolutt alt for å få han til å bli og samtidig unngå konkurs. rett før midtnatt redegjorde han for situasjonen i TV-programmet El Transistor.

«Jeg vet at Leo ønsker å bli»

«Vi har det bra nå og vi gjør alt vi kan for å få ham til å bli. Vi må få kontrakten til å gå opp i «financial fair play». Det er mange ulike løsninger, og vi vurderer alle»

I klartekst så må Lionel Messi gå ned i lønn for at det skal være mulig for Barcelona å beholde han. – Pr nå skylder de 1,173 milliarder euro, hvorav en stor del er av kortsiktig karakter.

Det at Lionel Messi nå pr definisjon er klubbløs gjør det enklere å dra videre. Messi som er 34 år gammel kom til Camp Nou for ganske nøyaktig 20 år siden.

Les: Solskjær nøyer seg ikke bare med Sancho!

Spansk TV var ikke snauere enn at de hadde «live countdown» frem imot midnatt.