(c) Bilde: LSK: Thomas Lehne Olsen

Nå kommer Thomas Lehne Olsen nærmere sin kjæreste som av en eller annen grunn ikke har lyst til å flytte fra Moelv og Tromsø får ok betalt for en av sine sentrale spillere. 

Det bekrefter begge klubber på sine nettsteder mandag. Kun den medisinske testen gjenstår før spissen vil skrive under en fireårskontrakt med LSK.

«Jeg har gått og sagt jeg vil bort i et halvt år, og nå som jeg er her, så begynner jeg tenke på alle de fine minnene jeg har fått. Jeg kommer til å savne folk som er i klubben, for det er veldig tungt å dra fra denne klubben. Det verste er å dra fra kompisene mine, for det er en utrolig fin gjeng», sier Lehne Olsen i pressemeldingen fra Tromsø.

Jeg angrer ikke på at jeg kom til Tromsø og jeg har bare positive ting å si om klubben. En klubb som har hjulpet meg på veien, så de to årene i TIL har vært utrolig flotte, for det er TIL som har gjort meg til den jeg er i dag. Det er også derfor jeg har fått mulighet til å gå til en annen klubb.

Lehne Olsen har vært åpen om at han ønsker å flytte til Østlandet etter forrige sesong, men ingen klubber har til nå vært villige til å betale prislappen Tromsø har satt på ham.

(c) Bilde: LSK: Thomas Lehne Olsen

«Til slutt fikk vi den summen som vi har kalt fornuftig pris ut fra situasjonen. Vi vil kanskje si at den spilleren som Thomas har blitt hos oss, er verdt mer, men vi fikk likevel det vi forventet å få i forhold til det vi har sagt vi måtte ha. Det er vi fornøyd med», sier sportssjef Svein-Morten Johansen.

Lehne Olsen hadde igjen under ett år av kontrakten med Tromsø. 26-åringen kom til klubben i 2016 etter å ha vært i Strømsgodset i tre sesonger.

– Jeg vil sende en stor takk til alle som har hjulpet oss med å kunne bli enig med Tromsø om denne overgangen. Det hadde ikke vært mulig uten bidragene fra God fugl-aksjonen og fem eksterne selskaper. Samtlige bidragsytere har et stort hjerte for LSK, og vi setter umåtelig pris på engasjementet og gavmildheten, sier daglig leder i LSK, Robert Lauritsen.

Lehne Olsen har vært Tromsøs toppscorer de to siste sesongene, og følger Mikael Norø Ingebrigtsen og Ulrik Yttergård Jenssen ut dørene i klubben. Forrige sesong scoret spissen elleve mål på 28 kamper i Eliteserien.