Hjem Nyheter Lillehammer har fortsatt lyst på vinter OL
Lillehammer har fortsatt lyst på vinter OL

Lillehammer har fortsatt lyst på vinter OL

april 5, 2017

Det har vært mange initiativ for å få Vinter-OL tilbake til Norge de siste årene, vi husker godt hvordan Tromsø sin søknad og manglende støtte i regjeringen holdt på å dele landet i to. Langt roligere ble det da drømmen og om i Oslo i 2022 ble stanset for litt over 2 år siden.

Nå er det Lillehammer som mener det er for lenge siden siste OL på hjemmebane og de undersøker nå muligheten for å søke igjen.  Det flotte med det er at vi får noe å snakke om igjen rent idrettspolitisk annet enn sløsing, åpenhet og hvem som bør trekke seg.

Det er mange i Mjøsregionen som fortsatt ser på OL på Lillehammer med skrekkblandet fryd, de fikk leid ut hytta eller kåken med stor fortjeneste, men samtidig var det ekstreme mengder kaos i tidenes mest vellykkede OL arrangement.

 

Det som har skjedd nå er at det er satt av en pott penger for å sjekke om det er mulig å gjennomføre en søknad, hva slags konsept man skal legge seg på og hvilke år man skal søke til. En mulighet er å spre det ut over flere store byer, (Tromsø defineres som for langt unna)

«Det er lurt at et nytt OL er et prosjekt for idretten i hele Norge. Det kan også vært lurt for Lillehammer siden et OL i dag er noe annet enn hva det var i 1994. Kravene til anlegg og infrastruktur er annerledes», sier ordfører Espen Granberg Johnsen fra Arbeiderpartiet til VG.

Det er ingen som har bestemt noe som helst, men allerede er IOC-medlem Gerhard Heiberg positiv og vil gjerne bidra i prosessen som kan lede ut til en søknad om OL på Lillehammer (++) i 2026 eller 2030

 

Les også: