Hadde nok også gjort det skarpt i Premier League.. (foto: barca, twitter)

Lewandowski har skrevet fotballhistorie i Bundesliga. 312 scoringer på 384 seriekamper. Mange av oss lurer på hvordan den polske målgarantisten hadde fungert i Premier League, 35-åringen valgte Barcelona og La liga som neste steg etter Bayern München. Nå forteller den polske landslagsspilleren at bare et «act of God» skilte ham fra å signere med Premier League-klubb i 2010.

-Jeg hadde muligheten til å bytte til Blackburn Rovers. Jeg møtte Sam Allardyce. Det var i Polen etter en kamp. Jeg syntes han var en hyggelig fyr og en veldig god trener. Han var villig til å signere en ung spiller og trodde jeg kunne bli noe spesielt, begynner Lewandowski til Times.

LES: Selv Skottlands landslagstrener er skuffet over at Erling Haaland ikke spiller

Året var 2010 da spissen spilte i Polen.

– Det var mange tilbud å tenke på før jeg dro fra Poznan. Jeg tror det hadde vært bra om jeg dro til Blackburn, men jeg kunne ikke dra på grunn av skyen (fra den islandske vulkanen Grimsvötn, som brøt ut). I en uke kunne du ikke fly i Europa. Billett var booket, men vi kunne ikke reise, forteller Lewandowski.

Et vulkanutbrudd unna signering med Blackburn Rovers. På den tiden var Morten Gamst Pedersen en av stjernene i Premier League-klubben (2004-13). Det ble Poznan resten av sesongen, med påfølgende Dortmund-signering.

Advent for alle: Kjøp julekalender som støtter 20 gode formål