Brendan Rodgers

Når det hentes spillere fra RB Salzburg blir vi alltid spesielt nysgjerrige. RB-familiens lillebror har en imponerende liste med spillere de har matet rundt til de største klubbene i verden. På onsdag kom bekreftelsen at Brendan Rodgers har fått sin.

For det er knyttet skyhøye forventninger til 22-åringen Patson Daka. Den zambiske forwarden ble hentet til talentfabrikken RB Salzburg i 2017, og har med 67 scoringer på 125 kamper skaffet seg oppmerksomheten til Leicester.

Les: Solskjær nøyer seg ikke bare med Sancho!

Spesielt forrige sesong fikk Brendan Rodgers til å albue seg foran i køen for 22-åringens signatur (pris ukjent). 34 scoringer og 12 assist på 42 kamper for Salzburg, 27 av målene i den østeriske Bundesliga. Dette er skikkelig Haaland-nivå!

Og det er en naturlig link til Erling Haaland. De to spillerne delte gressmatte hos RB Salzburg før Haaland ble hentet av Dortmund.

Etter at Haaland forlot Østerrike, tok The Guardian et intervu med Daka i juni 2020:

-Erling gjorde sin del for å hjelpe, og har overlatt muligheten for resten av oss. Så nå er det tid for oss å heve oss selv også. Det var alltid en slags konkurranse mellom oss to, der vi ønsket å forbedre hverandre. I fotball, i livet, ting skjer raskere for noen enn for andre, og vi forventet ikke at alt skal skje i samme tempoet som for noen. Jeg tror jeg har trengt litt mer tid til å bli kjent med meg selv og utvikle meg videre. Vi visste alle at hans (Haalands) tid, hans øyeblikk hadde kommet, sa Daka for ett år siden.

Les på Engelske klubber: Fernandinho er langt fra ferdig med jobben

Nå er det 22-åringens tur.

Mens United, City og Chelsea sikter seg inn mot Erling Haaland, har Rodgers gått under radaren og hentet senterforwarden som har sparret og knivet med Haaland.

Spennende forsterkning hos Leicester? That´s an understatement.

Les: Fotballnomaden Steven Caulker klar for ny medisinsk test