Julian Nagelsmann kan velge og vrake, men valgte en høyst usikker forlengelse.

Se for deg en trener som i løpet av fem sesong jobber først for Liverpool, så Manchester City – så Manchester United. Selvfølgelig totalt usannsynlig. I tysk fotball er det tydeligvis ikke like nøye.

Vi så det da Rafael Benitez ble hentet inn som Everton-trener i 2021. Det tok ikke lang tid før det kom alvorlige trusler fra Everton-«supportere» og spanjolen fikk alt annet enn en hyggelig velkomst. Grunn: Tilbake i 2010 ledet samme trener byrival Liverpool. Dette er Premier League. I Bundesliga var det ingen problem med å plassere Thomas Tuchel i trenersetet hos Bayern München, selv med bakgrunn fra erkerival Borussia Dortmund.

LES: Jobber intenst for å prute ned overgangssum fra 270 millioner

Nå kan de tyske storklubbene trekke de enda lenger.

For ifølge tyske Sky Sports vurderer Borussia Dortmund å gi Julian Nagelsmann tilbud om trenerjobben før neste sesong. Edin Terzic er veid for lett, Nagelsmann blir trolig ledig etter EM-sluttspillet. Dortmund-direktør Hans-Joachim Watzke er en stor fan av den tyske landslagstreneren.

ENGELSKE KLUBBER: Mourinho møtte sjefen for Newcastle mens Anthony Joshua og Francis Ngannou hamret løs på hverandre

Skjer dette, går Nagelsmann fra RB Leipzig til rivalen Bayern München til erkerivalen Borussia Dortmund i løpet av en femårsperiode. Tenk hvilke opptøyer det hadde blitt i England hvis noe tilsvarende hadde skjedd i Premier League…

Alt du trenger å vite: Borussia Dortmund – Eintracht Frankfurt