Omkvedet etter helgens fylleslagsmål i Holmenkollen har fått en rekke personer til å rykke ut og si at slik kan vi ikke ha det. – I en årrekke har vi ledd av drita fulle folk som står med kubjelle, lusekofte og det norske flagget og heier langs løypa.

Det ser ok ut på tv, men når du er der selv og kjenner lukta og ser slagmarken av drita mennesker om ikke klarer å få med seg selve rennet, men som ligger og kaver i det som en gang var et telt er det ikke like underholderne.  – Dette er en kultur som har fått utvikle seg om mange år.

Les: Fyll og fullstendig kaos. Flere som er skadet

På samme måte som det personlige ansvaret for egen oppførsel viskes ut om du tar på deg russedrakt eller uniform skjer det samme når vadmel og det norske flagg hentes frem. Det som var en folkefest er nå noe helt annet og veldig mye mindre hyggelig.

 

Slosskampene som oppstod kom fordi mange mente transporten hjem med T-banen var forbeholdt dem. Store mengder alkohol og sikker også mye dop. På lørdag ble et synlig slik det har vært lenge og som med alle store idrettsarrangementer var det presse. Reportere fra hele Europa var sjokkerte over hva de fikk se.

Oslos idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) skulle gjerne vært foruten den negative omtalen.

«Dette har gått verden rundt og det er veldig uheldig. Jeg blir opprørt når jeg leser innlegg om dette på sosiale medier på språk jeg ikke engang forstår», sier Hansen til NRK.

Det som vi har sett i kollen i mange år ville ikke blitt godtatt noe annet sted. Skistjerne Dario Cologna er derimot fornøyd og takker for en fin fest.

Nå som fotball spilles året rundt også i Norge trenger vi ikke lenger Holmenkollen.