(C) Bilde: TIL: Lars Sætra

Det er sikkert en del som husker Lars Sætra fra tiden i Strømsgodset. Etter et treningsopphold med Tromsø i Spania tidligere i februar har de blitt enige om å signere en to års avtale.

Som TIL skrivver på sine sider: Sætra (28) er en høyreist midtstopper i sin beste fotballalder og han kommer med solid utenlandserfaring fra Allsvenskan (Hammarby) og kinesisk fotball (BD Yingli ETS).

Les: Ed Woodward: «Dere har 15 minutter ellers henter vi en spiss fra Kina»

Assistenttrener, Lars Petter Andressen, bekrefter at Sætras gode inntrykk på La Manga gjorde at de valgte å signere han.

-Lars viste seg veldig godt fram for oss i Spania. Han er en god forsvarsspiller og drar god nytte av sin fysikk. I tillegg er han en dyktig ballspiller som vil passe inn i vår måte å spille på. En annen ting er at Lars har mange kamper bak seg på toppnivå, blant annet for Strømsgodset og den svenske storklubben Hammarby. Det er ei erfaring som vil gjøre oss godt. Lars er også en fantatsisk fin type som er en fryd å ha i ei spillergruppe. Vi gleder oss til at han blir en del av TIL-familien, sier Andressen.

Lars Sætra sier selv at han gleder seg til å komme nordover og vil gjøre sitt ytterste for å hjelpe Gutan tilbake til Eliteserien.

-Jeg ble invitert av Tromsø til å være til La Manga tidligere i februar. Gjennom de nesten to ukene fikk jeg et utrolig godt inntrykk av spillergruppa og trenerne. Jeg ble tatt godt imot og inntrykket var veldig positivt. Når TIL nå valgte å ta steget videre og tilby meg en kontrakt, så føltes det veldig riktig. Nå gleder jeg meg til å komme igang og gjøre det jeg kan for at klubben skal prestere så godt som mulig.