Aalesund avsluttet årets sesong på en 9.plass og klubben ønsket å forlenge med den Hødd- og Brann-treneren Lars Arne Nilsen. Han overtok en klubb i krise etter Lars Bohinen i august 2020. (Lars Bohinen overtok Stabæk i høst hvor han lykkes å ta klubben tilbake til Eliteserien)

A-lagets hovedtrener hadde opprinnelig avtale med klubben ut 2023. Nå er avtalen forlenget til å gjelde ut 2024-sesongen.

Les: Real Madrid parkerer Chelsea i 600 millioner kroners deal

  • Jeg takker for tilliten. Jeg har hatt to fine år i AaFK og trives veldig godt med både klubben og menneskene. Nå handler det om å bygge videre på det grunnlaget vi har lagt, og så venter enda mer hardt arbeid, sier Nilsen.

I Nilsen sin første hele sesong, i 2021, ledet han Aalesund til opprykk til Eliteserien. Comebacket på øverste nivå endte med en solid 9. plass. Dermed sikret tangotrøyene kontrakten på øverste nivå med god margin. Grunnlaget for en god 2023-sesong er så absolutt til stede.

  • AaFK som klubb har hatt gode resultater i 2022. Lars Arne har definitivt vært med på å sette sitt preg på det, sier styreleder Jan Petter Hagen.

Han framhever at klubben blant annet nådde resultatmålet ved å holde seg i Eliteserien 2022 selv om to av A-lagets største offensive profiler ble solgt i sommer. Sannsynligvis svekket dette oss på kort sikt, men forhåpentligvis styrker det oss totalt sett på lengre sikt.

Nå er målet å etablere seg i Norges øverste divisjon, og styrelederen mener Nilsen er rett mann for at AaFK også oppnår det målet.

Les: Leeds prøver desperat å stenge døra for Newcastle

  • Vi har hatt en grundig prosess rundt trenerteamet for 2023. Det vi ser på som veldig positivt er at vi har hatt sterke resultater i 2022, og at vi samtidig har flere prosesser vi både ønsker og skal gjøre bedre i tiden framover. Vi har ambisiøse mål å strekke oss etter, og eneste måten å gjøre dette bærekraftig på er å bygge stein på stein, sier Hagen.

Spesielt i to perioder, tidlig i sesongen og mot slutten, viste Nilsen, hans trenerteam og spillere at laget kan hamle opp med de aller beste i Eliteserien. På de 12 første rundene var det kun Lillestrøm og Molde som sanket flere poeng. Også mot slutten av sesongen var AaFK blant lagene som tok flest poeng. Lars Arne ser fram mot 2023, og mener klubben er godt rustet for å bygge videre på sesongen vi nettopp har lagt bak oss.

  • Vi har gjennomført to ganske bra år. Vi har gode folk i teamet og klubben, stadig bedre utstyr og teknologi, har en 9. plass i Eliteserien, rykket opp med andrelaget og et godt akademi i stadig utvikling. I tillegg har vi både solgt spillere til utlandet og produsert landslagsspillere på aldersbestemt nivå. Klubben har et stort potensial, og jeg har veldig lyst til å være med på dette videre, sier AaFKs hovedtrener.

Nå rettes blikket mot 2023-sesongen, som blir det man omtaler som den tøffe andresesongen for AaFK. Lars Arne er klar på at et knallhardt arbeid venter.

  • Eliteserien neste år blir full av gode lag, da både Stabæk og Brann tar steget opp og styrker serien. Vi skal jobbe steinhardt, akkurat slik vi har gjort år for år, avslutter han.