Har en jobb å gjøre.

Utenfor mesterskapsperioder har en landslagstrener spillerne sine på lån i korte perioder fordelt over året. Ikke akkurat de beste forutsetningene for å kunne løse coaching-oppgavene. Det er derfor positivt overraskende at Nederlands landslagstrener går inn for å la spillernes helse gå foran landslagsspill.

Det er noen av vennskapskampene Frank de Boer nå mener spillerne bør slippe i ekstremsituasjonen virus nr. 19 har lagt for verden og fotballen.

Les: Jo da, Rafael Benitez skal tilbake og vinne Champions League

I onsdagens treningskamp var det midtstopper Nathan Ake som tidlig måtte hentes ut av vennskapskampen mot Spania med en muskelskade. Etter halvspilt kamp måtte også Hans Hateboer og Spanias José Gaya gi seg etter at de møtte hverandre i en solid hodeclinch.

-Jeg mener denne kampen ikke var nødvendig å spille. Penger er viktig, men vi trenger også å ta vare på spillerne våre, begynner Nederlands landslagstrener ifølge Goal.

Les på F7: Coca-Cola parkerer juletraileren

-Alle partene må sette seg ned og prate sammen, for spillernes helse er viktig. Vi er alle enige om det, og avgjørelsen må tas. Pandemien har kastet inn alle mulige problemer for folk, men alle har forsøkt å presse kampprogrammet inn i en kortere periode, sier de Boer.

Respect, Frank.

Les: Da ble det bekreftet: Gomez tar følge med van Dijk