Bilde: Hareid IL: Arnold Origi

Den nyervervede spissen og utviklingskoordinatoren for Hareid IL Arnold Origi har en lang karriere bak seg som keeper. – Han kommer fra en stor fotballfamilie hans fetter, spissen Divock Origi spiller for Liverpool.

Mens Liverpool-spiss Divock Origi forhandler om en overgang til italienske AC Milan og utvilsomt får en 100% stilling har Arnold Origi blitt ansatt i en 30% stilling som spiller og utviklingskoordinator. – Det er ikke mye penger i fjerdedivisjon som Hareid spiller i.

Les: Italiensk media: Divock Origi har valgt klubb

Dette skal være starten på en trenerkarriere for 38 åringen, samtidig som han skal konsentrere seg om motstanderes mål som spiss.

Sportssjef Holstad forklarer til Nettavisen:

Arnold Origi har blitt ansatt på deltid som utviklingskoordinator for Hareid IL i fjerdedivisjon. Dette innebærer at han skal være med på å utvikle og følge opp spillere i alle aldere

  • Han vil ikke stå i mål, men spille ute. I treningskampen mot Åmdalen på torsdag spilte han spiss i en omgang og kant i den andre, sier Holstad.

I januar gikk Origis kontrakt med Hødd ut, men bare en timinutters kjøretur unna ligger lokalrivalen, som nå er hans nye klubb.

Les: Hva betyr en brukket hånd når du endelig får tre poeng som Everton-manager

Tidligere har kenyaneren blant annet spilt for Fredrikstad, Sandnes Ulf og Kongsvinger. – Arnold Origi har 45 landskamper for Kenya alle som keeper.