Hjem FotballChampions League Kylian Mbappe og Radamel Falcao gnistrende gode
Kylian Mbappe og Radamel Falcao gnistrende gode

Kylian Mbappe og Radamel Falcao gnistrende gode

april 19, 2017

Man trenger ikke være en fotballprofessor for å skjønne at Kylian Mbappe på et tidspunkt i nær fremtid vil regnes som en av verdens desidert beste fotballspillere. Det 18 åringen idag presterte sammen med veteran Radamel Falcao for Monaco var ren poesi.

Borussia Dortmund som i en normal verden ville vært klare favoritter mot Monaco i enhver sammenheng og spesielt i Champions League hadde ikke en sjanse. Kvelden var Monaco sin.

Monaco hadde en 3-2 ledelse før kveldens returkamp i Champions League-kvartfinalen, hjemmelaget økte raskt ledelsen.

Etter bare tre minutter ga Dortmund keeper Roman Burki en retur på et skudd fra Benjamin Mendys , returen konverterte 18-åringen Kylian Mbappe til 1-0 og generelle 4-2.  Etter 17 minutter var det 2-0 og 5-2 generelle.  Målet kom på et innspill fra Thomas Lemar inn i feltet, der Radamel Falcao viste stor styrke med hodet og leverte ballen i nettet.

Luften gikk etter dette litt ut av ballongen. Dortmund prøvde å sette press, men det ble med gode intensjonene og noen blokkerte forsøk før pause.

Innbytter Ousmane Dembele tryllet for gjestene i starten av andre omgang, og skjøt ballen inn i feltet, hvor Marco Reus var på plass og sparket litt spenning tilbake i kampen med sin reduksjon til 2-1.

 

I en livlig slutt, var det flere muligheter i begge lag, men tiden gikk gradvis fra tyskerne. Etter 81 minutter var alt håp ute, scoring av Valere Germain etter en stor spiller feil av Dortmund og enda assist av Lemar som også hadde en strålende kamp.

Monaco slo Dortmund 3-1. De gikk videre med totalt 6-3  og er klare  for Champions Leagues semifinale.

 

Les også: