Hjem Bundesliga -Som kvinnelig dommer blir jeg fulgt med falkeblikk

-Som kvinnelig dommer blir jeg fulgt med falkeblikk

august 16, 2017

Bibiana Steinhaus blir i år første kvinnelige dommer i en europeisk toppliga.

Den 38-årige politikvinnen står på listen over Bundesliga-dommere for 17/18-sesongen og hun blir dermed den første kvinnelige dommeren i toppdivisjonen i Tyskland, England, Spania, Frankrike og Italia. I et intervju forteller hun at hun bare gjør det hun elsker.

-Jeg har aldri planlagt, og gjør det ikke nå heller, å bryte ny grunn for kvinner, sier Steinhaus.

Hun har dømt rundt 80 kamper i Bundesliga 2 , og har tidligere dømt finalen for kvinner i OL og årets Champions League-finale for kvinner.

-Jeg liker å si at Bundesliga er et steg til opp. Jeg har jobber hardt og tempoet er høyere. Selvsagt vil jeg som kvinnelig dommer bli fulgt med falkeblikk fra starten av sesongen, spesielt fra media.

Hun har også vært fjerdedommer i Bundesliga, og fikk oppmerksomhet da hun kom opp mot Pep Guardiola da han var sjef i Bayern.

 

Steinhaus har foreløpig ikke fått tildelt sin første Bundesliga-kamp, men dømte i cupkampen mellom Bayern München og Chemnitz på lørdag, og beviste der at hun kan håndtere stjernespillere. Før et frispark ble hun utsatt for et lite pek fra Franck Ribéry. Bayern-vingen var i svært godt humør og bestemte seg for å knyte opp skolissene til Steinhaus. Steinhaus svarte med å dulte til Ribéry.

 

 Vi har startet en nysatsning innen E-sport , følger du denne linken kan du lese alt om det.E- sport i samarbeid med iGame Norges raskeste casino.

Lesetips til deg.