Xabi Alonso

Han spilte seg til legendestatus hos Liverpool med 210 kamper for de røde, det samme hos Real Madrid med 236 kamper, hos Bayern München ble det 117 kamper. Som trener for Bayer Leverkusen siden oktober 2022 skal spanjolen skape trøbbel for Bayern i Bundesliga, nå har Alonso bestemt seg for å kuppe signeringen til gamleklubben i Madrid.

Venstrebacken Fran Garcia har fått en rakettutvikling etter at han kom fra Real Madrid til Rayo Vallecano på permanent overgang i 2021 og fikk fast spilletid i La Liga. De to klubbene har en kokkelimonke-avtale, der Real Madrid beholdt 50 prosent «eierskap» i spilleren og har med det sikret seg halvparten av fremtidig salgsinntekt.

LES: Erkerivalene Barcelona og Real Madrid slår seg sammen mot La Liga-presidenten

Etter 23-åringens storspill har ifølge Marca, Real Madrid innsett at de ønsker å hente venstrebacken tilbake til klubben. Med en utkjøpsklausul på 10 millioner euro og rettigheter til 50 prosent av salgsinntektene, vil det si at Real kan hente Garcia tilbake for bare 5 millioner euro. Dette jobber nå Xabi Alonso for å unngå.

Bayer Leverkusen-treneren har opplevd Garcia på nært hold i Real Madrids akademi, ifølge Marca er Alonso nå interessert i å trykke på utkjøpsklausulen og hente Garcia til Leverkusen.

LES OGSÅ: Bayern kvitter seg med mentoren til Manuel Neuer

Dette har skapt hodebry for Real, som ønsker Garcia tilbake, men vil holde ulike muligheter åpne. Ifølge Marca tester Leverkusen å forhandle med Real Madrid om overgang til Bundesliga, men der Real kan bake inn en opsjon i kontrakten som gir La Liga-giganten mulighet til å hente venstrebacken i fremtiden.

Da får vi se hvilken påvirkningskraft Xabi Alonso fortsatt har hos Real Madrid.