Den spanske keeperen ble hentet til Leeds i 2019 fra Real Madrid og var del av suksessen i Championship. 15 clean sheets på 36 ligakamper var et solid bidrag til Bielsas historiske opprykk, men en episode mot Charlton førte til at Casilla ble utestengt i 8 kamper for rasistisk språkbruk. Etter dette har spanjolen blitt en belastning for klubben.

Før forrige sesong hentet Bielsa inn det unge keepertalentet Illan Meslier, som direkte tok over førstekeeperposisjonen med 35 Premier league-kamper forrige sesong.

Les: Ronaldo har knekket Villareal-koden

Ifølge Football-Insider jobbet Leeds med en exit på Casilla i våres, men lønnsavtalen på 40 000 pund i uka har gjort det vanskelig å finne en klubb som er villig til å ta over lønnsforpliktelsen. Casilla var uansett ute i kulda, og ble denne sesongen sendt på utleie til Elche i La Liga.

Til Leeds´store lettelse har 34-åringen etablert seg i La Liga med spill fra start i samtlige syv seriekamper, noe som vil gjøre et salg adskillig enklere. Ifølge Football Insider kilde forventes det hos Leeds at Casilla, med sine to år igjen av kontrakten på Elland Road, ikke kommer til å spille for klubben igjen.

Da Casilla forsvant til La Liga åpnet dette døra for Kristoffer Klaesson. Nå ser det ut som 20-åringen slipper å konkurrere om spilletid med den tidligere Real Madrid-keeperen de kommende årene.

Les på Tysk fotball: Megatalent Florian Wirtz har lagt planen for de neste to årene

(foto Leeds, twitter)

Les: The Athletic: Premier League planlegger noe stort