Fungerer også som klatrestativ. (foto: brentford, twitter)

Jyplingen Brentford sendte Arsenal-spillerne tilbake i garderoben med 2-0 tap i sesongåpningen. Da ble manager Thomas Frank og gjengen hyllet på hele balløya. Etter at Brentford fortsatte å ta poeng de neste runden, begynte supportere hos Premier League-klubbene å ane at dette var en motstander som ville skape trøbbel utover enkeltkamper.

Tre poeng mot Arsenal, poeng mot Crystal Palace og Aston Villa, tap mot Brighton, tre poeng mot ulvene på Molineux. 8 poeng på 5 kamper. Så var det tid for å møte de store gutta.

Les: Hadde planen klar for å raide Liverpool

Etter den ville 3-3 kampen mot Liverpool gikk Jürgen Klopp rundt og smilte. Liverpool-manageren kjenner igjen en stor prestasjon når han ser én, og Brentford sto for et skikkelig fotballhåndtverk denne dagen. Før kampen hadde Klopp fortalt at Brentford minnet ham om tiden som trener for Mainz, der kreativitet på overgangsmarkedet måtte til for å kompensere for et sterkt begrenset overgangsbudsjett.

Brentford har brukt kreativitet og ikke minst grundig analyse av hvilke nye spillere som kan gi mest til lagmaskinen. Kristoffer Ajer var en av manager Franks utvalgte i sommer. Da hadde Brentford fulgt midtstopperen over lengre tid, og fikk overbevist Ajer om prosjektet.

På søndag fikk Ajer nok en bekreftelse på at han valgte rett. West Ham tok imot Brentford på Olympiastadion, men David Moyes fikk lite å glede seg over. Selv måtte Ajer stå over med skade, men kunne fornøyd følge med på lagkameratenes innsats.

Brentford dro til fra start med Mbeumo-scoring etter tyve minutter og slapp Jarred Bowen først til med utligning etter åtti minutter. Poengdeling hadde vært et greit resultat for begge lag, men Thomas Frank har prentet inn i hodene til Brenford-spillerne at alle kamper kan vinnes.

Les på Engelske klubber: Steve Bruce får sparken i det sekundet de store pengene kommer

Pure passion. (foto: brentford, twitter)

Fire minutter på overtid dukket Yoane Wissa opp og sikret Brentford seieren og en syvendeplass på Premier League-tabellen. Vi vet det er tidlig, men minner på at Kristoffer Ajer og gjengen ligger to poeng unna det som blir kvalikplass til Champions League. For Thomas Frank er det hvertfall ingenting som virker umulig.

For det Norske Landslaget er også det meste mulig, men Ståle Solbakken må innse at det blir kamp mot Tyrkia og Montenegro uten Kristoffer Ajer i tillegg til Mathias Normann, Jonas Svensson, Sander Berge, André Hansen og Alexander Sørloth.

Tøft, men ikke umulig, hadde Thomas Frank sagt.

Les: Kylian Mbappé har snudd!