Hjem Nyheter Kongen av Wimbledon, ingen har vunnet flere ganger
Kongen av Wimbledon, ingen har vunnet flere ganger

Kongen av Wimbledon, ingen har vunnet flere ganger

juli 16, 2017

Sist gang Roger Federer vant Wimbledon i var i 2012, i dag vant han lett finalen mot Marin Cilic og tok hjem sin åttende tittel.  Det har ingen gjort før han, han er Kongen av Wimbledon, de som har kommet nærmest er William Renshaw og Pete Sampras som begge har syv titler. 

 

«Det er utrolig å klare det. Jeg var usikker på om jeg noen gang kunne være med i en finale her igjen. Jeg fortsatte å tro og drømme. Og her er jeg. Det er fantastisk»  utdrag av seiersintervjuet. Federer fortsetter: » Jeg vil takke min familie, støtteapparatet, sveits, ja alle sammen».

Hele årets Wimbledon turnering var en oppvisning i stor tennis, Federer som nå er oppe i 19. Gram Slam seire tapte ikke et eneste sett. Det har bare skjedd en gang tidligere av svensken som lager underbuksene dine Bjørn Borg helt tilbake i 1976.

En meget glad Federer snakker videre med pressen etter seieren 6-3, 6-1 og 6-4. «Det føles bra og betyr hele verden for meg. Det føles så bra å holde trofeet. Å spille uten å tape et sett er magisk. Jeg kan ikke tro det. Det er for mye».

Les også: