Mainoo rister seg løs. (foto: united, twitter)

I flere år har vi sett «United-klausulen» i praksis. Inne i en spillers siste kontraktsår har United opsjon på å forlenge med ytterligere sesong. Ikke nødvendigvis fordi Man United trenger spilleren i troppen, men for å sikre at ingen spaserer ut fra Old Trafford på free transfer uten at klubben har valgt det. I tilfellet Kobbie Mainoo er det snakk om en helt annen type klausul.

18-åringen fikk sin debut fra start denne måneden og har fått flere United-legender til å gi begge tomler opp for potensialet i denne spilleren. Tenåringen Mainoo har vist en ro, et overblikk og timing på den defensive midtbanen som du normalt finner først hos erfarne spillere, egenskapene Manchester United virkelig trenger i en midtbanespiller når det koker som mest.

LES: Bayern München kuppet signerings-varp til 180 millioner

Ifølge den hyperaktive overgangsjournalist Romano har Manchester United ikke overraskende bestemt seg for å forlenge kontrakten med Mainoo. Romano hevder klubben har en betryggende klausul i 18-åringens kontrakt som gir mulighet til å forlenge til juni 2028.

TYSK FOTBALL: To Premier League-klubber kjemper om signaturen til den ferske bundesligastjerna

Dette er en spiller Man United definitivt må ha med seg videre.