Hjem Bundesliga Hvordan vil Klopps Liverpool se ut denne sesongen?

Hvordan vil Klopps Liverpool se ut denne sesongen?

juni 21, 2017

Skysports.com har jo gjort en analyse av hvordan Jürgen Klopp sitt Liverpool-lag kan kommer til å se ut den kommende sesongen, og dette kan bli spennende.

 

Liverpool endte som kjent på den viktige fjerde plassen og sikret dermed play-off til Champions League, som skal spilles i august. Skulle Liverpool klare å komme seg igjennom de to kampene og kvalifisere seg, mener SkySports journalist at Liverpool trenger en bredere tropp.

Tre spillere skal være på vei bort fra klubben, det er snakk om de to forsvarsspillerne Mamadou Sakho for £30m eller i overkant av 300 millioner norske kroner og Alberto Moreno for £12m, i overkant av 120 millioner kroner. Den siste er Lazar Markovic for £20m, 200 millioner kroner, dette for å få inn frisk kapital for nye innkjøp.

Noen av pengene skal gå til å hente Chelsea sin engelske u-21 spiller Dominic Solanke, og denne uken ble også den egyptiske landslagspilleren Mohamed Salah klar for i overkant av 320 millioner kroner.

Den videre analysen til SkySports inneholder mulige nye signeringer, og hvordan laget kan komme til å se ut.

Liverpool vil trolig fortsette med sin 4-3-3 formasjon, selv om Klopp også til tider har spilt med en tre-becks-linje i forsvar med en diamant på midten, men trolig vil Klopp helst spille med tre på midten, altså 4-3-3.

Forsvar

Liverpool slapp inn hele 42 mål sist sesong i ligaen, mer en alle de andre i topp-4. Dette betyr at forsterkning i forsvar er helt nødvendig.

Klopp prøvde å hente stopperkjempen Virgil van Dijk til klubben tidligere i sommer, men det endte med at Southampton ville etterforske Liverpool for ulovlig å ha snakket med spilleren. Liverpool trakk da sin interesse og en strålende signering ble rotet bort.

James Milner ble brukt som venstre-beck sist sesong, det blir spennende å se om Klopp prøver å finne en erstatter for midtbanespilleren, eller om Milner forsetter bak på banen.

Forsvarspillere som er nevnt som mulige forsterkninger er Monacos Benjamin Mendy, Hull Citys Andrew Robertson, Fulhams Ryan Sessegnon og Portos Rafa Soares.

Tidligere Real Madrid keeper Iker Casillas er også nevnt som mulig forsterkning på Anfield, men Klopp har uttalt at han er fornøyd med de keeperne som er i klubben.

Midtbane

En av de store spørsmålstegnene er om skadeutsatte midtbane-ankeret Jordan Henderson blir skadefri, han har ikke spilt siden januar. Blir han skadefri har Liverpool en god spiller som anker, blir han ikke kvitt skaden, kan det være at Klopp ønsker inn en spiller i den posisjonen.

Et alternativ til den plassen er Emre Can, som har vært linket til en overgang til Juventus. Men de siste ryktene viser at Can har tenkt til å skrive under på en ny kontrakt hos Liverpool.

Lucas Leiva er ønsket av nyopprykkede Newcastle, og Liverpools kjøp av to angrepsspillere kan ende med at brasilianske Philippe Coutinho trukket ned på midtbanen kommende sesong.

RB Leipzig midtbanespiller Naby Keita har vært strekt linket til Liverpool denne sommeren, så gjenstår det å se hva Klopp ønsker og hva han klarer å få til klubben.

 

Angrep

Salah er klar, men Liverpool skal være ute etter enda en ving, og disse spillerne skal være i søkelyset til Livrpool. Southamptons Dusan Tadic eller Bayer Leverkusens Julian Brandt, samtidig Borussia Dortmund vinger Emre Mor og Christian Pulisic skal også være aktuelle for Klopp.

Liverpool har tre klare spydspisser i Roberto Firmino,  Daniel Sturridge og Origo. Men det kan vise seg at Klopp ønsker å få inn en ny spiss også, spillere som har vært linket Lazios Keita Balde Diao og Real Madrids unge stjerneskudd Marco Asensio.

Kan Liverpool kjempe på flere fronter?

En av grunnene til at Liverpool havnet på fjerde plass sist sesong var trolig fordi de hadde få kamper i forhold til de fleste av konkurrentene i toppen, uten europacup-deltagelse.

Det er en av grunnene til at Liverpool ønsker å hente mange nye ansikter til klubben denne sommeren, nettopp for å klare å kjempe på flere fronter.

Klarer Klopp å hente inn en klasse-stopper, en god venstre-beck og en god back-up for Firmino, så er det ingen grunn til at Liverpool ikke skal klare en ny topp-4 plassering og klare å komme til utslagsrundene i Champions League

 Vi har startet en nysatsning innen E-sport , følger du denne linken kan du lese alt om det.E- sport i samarbeid med iGame Norges raskeste casino.

Lesetips til deg.