Mistet Coutinho, fikk så mye mer. (foto: liverpool, twitter)

Når den regjerende CL-mesteren uttaler seg om selskapet de for noen måneder siden ble kastet ut av, lytter vi. Liverpool-manageren mener Angela Merkels håndtering av viruskaoset gjør Bayern til favoritter.

For det er Tyskland som nasjon som har gjort mye riktig – tidsnok. Der Franske myndigheter lynkjapt avblåste alle idrettsarrangementer frem til høsten, har Merkel og Tyskland gjort det mulig for Bundesliga å tidlig gjennomføre resten av sesongen på en forsvarlig måte.

Les: Bild: Gigantbud på Kai Havertz

Hva dette har med Champions League å gjøre lar vi Jürgen Klopp forklare.

-I CL-finalen skal man bruke sine 11 beste spillere. På en eller annen måte har Champions League-vinnerne hatt disse til rådighet de siste årene. Det tror jeg også Bayern har de beste mulighetene til. Hvis en av deres spillere blir skadet har de tid til å få ham klar før Champions League, sier Klopp til Sky Sports.

Les: Årets beste tv-serie?

Det er fortsatt ikke avklart når Champions League kan restartes, men med de største ligaene i gang fra midten av juni er utsiktene gode for at vi i august igjen kan få frysninger på ryggen av å høre «The Champiooons» på TV´en.

Klopp har et godt poeng. Det kan faktisk vise seg at Angela Merkel og gjengen har sikret Tyskland et CL-trofé.

Les: Toni Kross forteller om fremtiden