Caster Semenya

Det er ikke hvem som helt som nå har bestemt seg for å bli profesjonell fotballspiller og som i dag har landet proffkontrakt. Friidrettsstjernen Caster Semenya har skrevet kontrakt med den sørafrikanske fotballklubben JVW FC og vil bli en del av troppen i det øyeblikket vi går inn i 2020. 

Usain Bolt, som var verdens raskeste mann har for ikke så mange månedene siden gitt opp sin drøm om å spille på Manchester United. – Han var på korttidskontrakt med en australsk klubb, men da han ble for dyr ble det slutt både på det og han meget korte fotballkarrière.

Les: Demba Ba: «Mørke spillere bør forlate Serie A»

Caster Semenya er også lynrask og har en bøtte med medaljer som bevis, hun har spilt fotball tidligere, men som «hobby» nå bytter hun til  JVW FC er en klubb som er tilhørende Bedfordview i Johannesburg

«Jeg er takknemlig for denne muligheten. Jeg er svært glad for støtten jeg har fått fra laget, sier hun ifølge DPA.

Hun sier at hun har lyst til å bidra så mye som hun kan i sin nye klubb. Det er snakk om spill på et semiprofesjonelt nivå, og Semenya trener allerede med klubben.

Semenya har vært i søkelyset i store deler av 2019 fordi hun har vært hovedpersonen i en sak mot Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF). Hun står i rettslig tvist med IAAF om hun har rett til å konkurrere uten å ta medisin som reduserer hennes naturlige testosteronnivå.

Les på F7Hvordanlage: NM-gull til Vellagret Norvegia

OL-gull
Semenya er utelukket fra å delta i årets friidretts-VM i Doha som starter senere denne måneden, og hun får dermed ikke muligheten til å forsvare VM-gullet fra London-VM for to år siden.

Hun ble også verdensmester i 2009 og 2011, og i 2012 og 2016 tok hun OL-gull.

800-meterløperen har anket IAAFs beslutning til sveitsisk høyesterett.