Den danske klubben Celta Vigo (foto: celta)

La Liga. Selv når vi uttaler det på norsk, klarer vi ikke å ødelegge suset dette navnet bringer. Selv om Premier League går for å være verdens tøffeste liga, er det spanjolene som kan glede seg over å ha de beste klubbene i verden. Her har du mulighet til å lese deg opp om Celta Vigo og de andre klubbene for 2018/19-sesongen.

De fleste klubbene har kjøpt, solgt, lånt og byttet spillere i stor stil, mens noen har valgt å sitte stille i båten, og satser på at fjorårets mannskap kan kopiere gode prestasjoner. Managere har også forsvunnet inn i klubbens glemsel, mens nye kostene skaper fornyet håp hos supporterne. Alt dette påvirker mulighetene til å hevde seg i La Liga.

Gir deg mulighet til å lese deg opp på La Liga. (foto: veland, twitter)

Fotball-ekspert Petter Veland har tatt for seg statistikk og bevegelser, og har satt sammen en forhåndsvurdering av La Liga-klubbene. Vi bringer deg et kort sammendrag.

Celta Vigo

Trener: Antonio Mohamed (ny)
Kaptein: Hugo Mallo
Plassering 17/18: 13. plass

Skal få kjørt seg i La Liga.
  • At ikke flere dansker har trykket Celta Vigo til sitt bryst er forunderlig, den tid det florerer av danske forbindelser til Balaídos-klubben.  Det startet med Michael Krohn-Dehli fra 2012 til 2015. Så har det gått i ett med dansker frem til Mathias Jensen denne sesongen.

 

  • Forrige sesong ble en skuffelse for Celta og de har tatt grep i form av å bytte fra Juan Carlos Unzué til Antonio Mohamed på trenerbenken. Den siste tiden i Monterrey praktiserte argentinske Mohamed mange forskjellige formasjoner, men ting tyder på at 4-2-3-1 og 4-3-3 kan være det mest logiske og fornuftige for Celta Vigo kommende sesong.
Byen krever mer av fotball-krigerne sine denne sesongen. (foto: celta)
  • Bare Barcelona og Atlético Madrid tapte færre hjemmekamper, men samtidig var det ingen som spilte flere uavgjorte kamper på eget gress.
Blir spennende å se Jensen føre dansk tradisjon videre.
  • Gjennom sommeren har man hentet inn flere potensielt spennende profiler. Mathias Jensen har vært strålende i FC Nordsjælland og det stilles store forventninger til 22-åring.
  • Klubben har stor kapasitet offensivt med Aspas, Maxi, Mor og Sisto, men har en tendens til å komme i formdupper som varer for lenge.

Hele analysen av Celta og de andre La Liga-klubbene finner du  her .

 

Husker du forøvrig hvilken norsk landslagsspiller som spilte for Celta? (svar baklengs: negge nad)