Bodø/Glimt

Bodø/Glimt klare for sin første cupfinale på 19 år. Norges beste lag skal spille sin første NM-finale siden 2003. Seriemesterne fra nord snudde semifinalen mot Viking og vant 2-1.

Viking fikk en meget god start på semifinalen etter en straffescoring av Veton Berisha, men hjemmefavorittene overtok og styrte det meste på Aspmyra før pause.

SISTE: Tottenham har klar sin første sommersignering

Espejord utlignet få minutter senere og økte til 2-1 like før pause. Ola Solbakken hadde assist på både utligningen til Runar Espejord og vinnermålet til Gilbert Koomson.

Viking hadde mange flere gode sjanser mot slutten av kampen, men Glimt red av presset og vant til slutt.

– Vi er veldig skuffet, men synes vi gir det en god kamp og fortjente mer. Men vi får ønske Glimt lykke til i finalen. Vi må skape litt mere sjanser og så skulle jeg ønske vi hadde bedre kontroll i boks. Det er litt skuffende, sa Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim like etter kampen til NRK.

BEKREFTET! Erik ten Hag er ny manager i Manchester United!

Bodø/Glimt møter Molde som tok seg til finalen da de slo Strømsgodset 3-0 i den andre semifinalen for et par uker siden.

Finalen spilles 1. mai på nasjonalarenaen.