Johannes Høsflot Klæbo (NTB scanpix)

Norges Skiforbund Langrenn og Johannes Høsflot Klæbo er enige om innholdet og har signert landslagsavtalen for sesongen 2019/2020.

– Jeg er glad for at vi er enige om landslagsavtale og ser frem til en ny og spennende skisesong, sier Johannes Høsflot Klæbo.
Han er nå tilbake fra rulleskikonkurranser i Kina og fornøyd med at avtalen er på plass.
– Jeg synes det er blitt jobbet godt hos begge parter, noe som har vært og er nødvendig for å modernisere og ajourføre dagens regelverk. Vi er glade for at Skiforbundet har prioritert dette arbeidet høyt. Nå er vi enige og begge parter har signert. Samtidig er vi også enige om hvilke tema vi må jobbe mer med for å finne hensiktsmessige løsninger for fremtiden, sier Johannes Høsflot Klæbo.

Les: West Ham sitt beste angrepskort er så upopulær at han ønskes dit peppern gror

– Vi har hele tiden hatt en konstruktiv dialog, og det har vært nødvendig å bruke god tid på de områdene der vi har ulike syn, sier langrennssjef Espen Bjervig.
– Hovedsakelig har ulikt syn handlet om grensene for når en skiløper er privat og når han representerer landslaget samt deler av innholdet i kommersiell plattform.

– Arbeidet med å utvikle den kommersielle plattformen i langrenn startet allerede i fjor og er viktigere enn noen gang, fortsetter Bjervig.
– Løpere og Skiforbundet må jobbe sammen for å tilpasse oss fremtiden. Dette arbeidet fortsetter til høsten og vi ønsker å ha et langsiktig fokus. Det er naturlig at Johannes Høsflot Klæbo er aktivt med i denne prosessen.

Les: Lillestrøm-spiller nektet overgang til Rosenborg