(C) Bilde UEFA: Kristjan Floki Finnbogason i god stemning på landslaget før nedturen på Start

Det var mye som ikke gikk på skinner for Start etter de fikk nye investorer og penger til en satsing tilbake til toppen av norsk fotball.. Det skulle satses og pengene satt løst, blant annet ble islandske Kristjan Floki Finnbogason hentet i fjor sommer.

Kjetil Rekdal som er i ferd med å dra Start ut av nedrykkssumpen leier i følge Fotbolltransfers ut den den islandske spissen til Brommapojkarna i Allsvenskan. For noen dager siden leide klubben ut Benjamin Boujar til Hødd.

Les: Har bare to kamper i Eliteserien så langt i år

23-åringen ble hentet for tre millioner kroner på overgangsvinduets siste dag i fjor sommer, og Starts sportsdirektør var full av lovord om nysigneringen.

«Dette er en spiller som det har vært stor interesse for i Skandinavia. Vi har hatt mye konkurranse for å få han – og er stolte over at Floki velger å signere for oss. Hadde vi ventet til etter sesongen hadde sjansene vært mindre. Vi forventer at han kommer til å bli en hit etter hvert i Start-drakta», sa Tor-Kristian Karlsen den gang.

Floki har fått fire kamper med det Islandske flagget på brystet, men det var før nedturen med Start.

Det ble en del mål på slutten av sist sesong i OBOS-Ligaen, fire mål på ti kamper. Vårsesongen på Start ble såpass dårlig at håpet om å få bli med Island til VM i Russland raskt svant hen. Islendingen som har kontrakt ut 2020 skal ut sesongen spille i Sverige.