Formel 1

Viaplay som nesten gikk konkurs på grunn av enormt dyre sportsrettigheter har med nye investorer forlenget avtalen med Formel 1 i fem nye år. – Det er klart etter at Viaplay har sikret seg rettighetene til mesterskapet for Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og Nederland ut 2029-sesongen.

Den forrige avtalen mellom Viaplay og Formel 1 er rapportert til å koste 30 millioner dollar i året. – Den nye avtalen koster trolig mer..

Denne sesongen vinner Max Verstappen nesten alt med Red Bull Racing Honda RBPT. – Eneste reelle utfordrer i år er Carlos Sainz som kjører for Ferrari. Lewis Hamilton som har tangert Michael Schumachers rekord med syv VM titler er ute av form. – Han kjører for Mercedes og ligger for tiden på 9.plass i F1.

Les: Forsøker enda en gang å hente Jeremie Frimpong til Premier League

Mediegiganten omtaler avtalen som historisk, all den tid den er den lengste noensinne mellom Viaplay Group og Formel 1.

Rundt 70 millioner seere verden over ser hver VM-runde, og fjorårets sesong ble angivelig sett av totalt 1,5 milliarder mennesker.

40 prosent av seerne er kvinner, mens én av tre TV-seere er under 35 år, og én av tre tilhengere har begynt å følge sporten de siste fire årene. I 2023 var Formel 1 verdens raskest voksende store sportsliga på sosiale medier, for fjerde år på rad. «Formel 1 har blitt en av verdens mest populære sportsrettigheter fordi det løfter individuelle prestasjoner, lagsamarbeid og teknologi til det ytterste av hva som er mulig og kulminerer i et fantastisk drama på et menneskelig og sportslig plan» sier norgessjef Kenneth Andresen i Viaplay Group i pressemeldingen.

«Vi har vært hjemmet til Formel 1 i mange år, og akkurat som sportens utrolige lag leter vi alltid etter den ekstra fordelen for å holde oss foran konkurrentene. Våre innovative sendinger vil fortsette å sette nye standarder» sier sportsdirektør Peter Nørrelund.

Les på F7: Ryan Reynolds har tatt med Wrexham-stjerne i Deadpool 3…tror vi