(c) Bilde: Start: Alexander Pedersen

Kjetil Rekdal og Start har hentet inn en ny sisteskanse fra en av de klubbene som har rykket raskest ned i fotballhistorien, Hønefoss.

Hønefoss rykket ned fra andredivisjon og det er klart at helt «der nede» er ikke noe sted for en keeper med ambisjoner.

Les: Kinderegg: Pappa, ny jobb i DNB og stoppe nedturen i Hønefoss

Start har hentet den 23 år gamle keeperen Alexander Pedersen.

«Jeg har trent ham tidligere, fra da jeg jobbet som keepertrener i Hønefoss. Jeg har fulgt ham siden, og da situasjonen ble som den ble her, så synes vi Alexander passer veldig bra inn her. Vi har Jonas Deumeland her, så kommer Alexander inn som en konkurrent, og så har vi Sebastian Heggland også som tredjekeeper», sier Frode Birkeland, keepertrener i Start til egen web

Les: 15 år i verdens tøffeste liga holder for Petr Cech

Pedersen kommer fra Hønefoss, som forrige sesong rykket ned fra 2. divisjon. Sisteskansen var også i klubben da ringerikerne spilte i Adeccoligaen (1. divisjon) i 2014.

23-åringens kontrakt med Hønefoss gikk ut etter 2018-sesongen, og spilleren har siden det vært på jakt etter en ny klubb. – Det er stort (å være klar for Start). Jeg gleder meg veldig til å komme i gang, å bli kjent med gutta og til å trene hardt fremover, sier Pedersen, som beskriver seg selv som en keeper som liker å ha ballen i beina og som er reaksjonssterk og god på streken.

I Start er det ventet at Pedersen blir reservekeeper, og med det plukker opp hansken etter Håkon Opdal som er tilbake i gamleklubben Brann.