Bo Svensson

Det dreier seg ikke om den svenske 82 år gamle skuespilleren Bo Svensson kjent fra blant annet flere Quentin Tarantino filmer, men den danske Mainz manageren med det erkesvenske navnet Bo Svensson.

Den 42 år gamle tidligere forsvarsspilleren har dukket opp som en seriøs utfordrer til Brighton jobben etter å ha dramatisk forbedret situasjonen til Bundesligaklubben. – Mainz ligger for øyeblikket på sjette plass, etter å ha vunnet tre av de seks innledende kampene.

Da Bo Svensson overtok roret i januar 2021 var Mainz på nippet til å droppe ut av Bundesliga. Ekspertene var i tvil om deres tidligere forsvarshelt hadde lang nok erfaring til å snu den negative trenden. Klubben avsluttet den Covid-rammede 2020/21-sesongen komfortabelt over nedrykkssonen og avsluttet sesongen på 8.plass. – Ansettelsen og Svenssons arbeid genierklæres i tysk presse og gjør han aktuell som Graham Potter sin erstatter i Brighton.

Les: James Rodriguez er tilbake!

Potter forlot Seagulls tidligere denne måneden for å erstatte den sparkede Thomas Tuchel på Stamford Bridge, etter tre svært vellykkede år nede på sørkysten.

Før han dro, hadde 47-åringen ledet Brighton til fjerdeplass på tabellen etter seks Premier League kamper. Han avsluttet med stil også ved å kjøre over Leeds 5 – 2. Dyreste noensinne

Brighton har litt tid på seg med å skaffe en ny manager, neste kamp er borte mot Liverpool 1. oktober – og Svensson er en kandidat som vurderes sterkt.

Brighton har sett på kandidater med lignende profiler som Potter i deres søken etter en ny sjef, og 90min melder at tidligere Shakhtar Donetsk og Sassuolo-sjef Roberto De Zerbi har blitt vurdert.

Nottingham Forests Steve Cooper og Bodø/Glimts Kjetil Knutsen er på feriebyens «shortlist»

LES: Ny manager sparket: Bye-bye, Danny