Keisuke Honda

Det er en meget fornøyd spiller som nå sier tatt for seg på landslaget, Japan holdt på å lage en liten sensasjon da de i går Japan etter en målløs førsteomgang mot Belgia satte inn to tette i begynnelsen av andre.

Et par minutter ut i andre omgang satte Genki Haraguchi inn Japans første mål etter en perfekt gjennomført kontring. Men det er en voldsom miss av Vertonghen, som er ved ballen, men ikke klarer å stoppe den fra å gå gjennom til Haraguchi. Japaneren nøler litt, men ikke lenge, og setter den inn bak Courtois.

Takashi Inui fulgte opp bare fem minutter med en perle av et langskudd, Kagawa får ballen i mellomrommet etter en svak klarering, kjæler litt med den, og legger den til Inui. Han tar sats fra tjuefem meter og skrur den i lengste hjørnet, utenfor rekkevidden til selveste Courtois. Japan leder 2-0!

Det så ut til å holde lenge ovenfor Belgias sitt stjernespekkede lag, men ikke helt inn. Det er lov å ha flaks, Jan Vertonghen headet etter 70 minutter inn en ball som så ut som et innlegg, men ballen gikk over Kawashima og i mål i det som kommer inn i kategorien keepertabbe.

Bare ni minutter etter Marouane Fellaini ble byttet inn fikk han en ball fra Eden Hassard etter en corner som han smadrer inn i mål. Belgia er reddet 2 – 2 etter 74 minutter.

På overtid Courtois setter i gang en mesterlig kontring etter et hjørnespark. Han legger den til de Bruyne, soom stormer fram og finner Meunier. Innlegget er fryktelig presist til Romelu Lukaku, som hopper over, for han vet at på bakre stormer Nacer Chadli frem og setter inn 3-2 til Belgia!

Japan kom lengre enn de aller fleste trodde og reiser hjem med en god følelse. Det er mye som er forskjellig i Japansk kultur, en god forskjell kunne man se på tribunen etter selve kampen. – Flere Japan-supportere å rydde tribunen. Tapet var én ting – de ville ikke etterlate søppel på tribunen.

Denne skikken har vakt oppsikt over hele verden tidligere i VM – og dessuten i tidligere mesterskap. Etter kampen mot Colombia forklarte Scott McIntyre – en Japan-basert journalist – fenomenet.

«Det er ikke bare en del av fotballkultur, men en del av japansk kultur. Man hører ofte at folk sier at fotball reflekterer kultur. Et viktig aspekt ved det japanske samfunnet er å alltid forsikre at alt er helt rent. Det er også tilfelle under idrettsarrangementer og innen fotballen», sa McIntyre til BBC.

Keisuke Honda på et vis som er det motsatte av Zlatan Ibrahimovic sin sorti fra det Svenske landslaget. Honda ble aldri en dominerende figur i  VM, men har en av Japans største stjerner. 32-åringen scoret et mål mot Senegal i 2-2-kampen i gruppe H.

«Jeg avslutter karrieren min på landslaget. Jeg er glad, fordi vi har mange unge spillere, og nå er det deres tur til å skrive Japans fotballhistorie», sa Honda etter kampen mot Belgia

Honda fikk totalt 98 landskamper og scoret 37 mål siden debuten i 2008. Han har spilt blant annet for CSKA Moskva og AC Milan, men holder for tiden til i meksikanske Pachuca.