Det var for kort tid siden stor glede og en god dose med stolthet at vi kunne melde at Den amerikanske fotballklubben New York Jets klinte til og signerte Kåre Vedvik som kicker, på søndag ble han første nordmann som har spilt en NFL kamp siden 2001.

Det ble dessverre tap mot Buffalo og den norske kickeren fikk skylda for det som omtales som et katastrofalt tap, Vedvik fikk vært tenkelig start på sin NFL karriere med å misse på et ekstrapoengspark og et trepoengspark.

New York Jets tapte 16 – 17 med en slik margin ville de vunnet hvis trepoengeren hadde vært stang inn.

Sam Ficken er signert som kicker. Vedvik ble søndag første nordmann som spilte en NFL-kamp siden 2001.

 

Rogalendingen, som ble hentet til New York-klubben så sent som i forrige uke, misset både et ekstrapoengspark og trepoengspark i kampen. Tidligere Jets-spiller og nåværende tv-ekspert for SportsNet New York og CBS, Bart Scott ga nordmannen stryk og mente at nordmannen bare kan sette seg på bussen ut av New York.

– Det suger, var Vedviks egen dom etter kampen.

Kåre Vedvik er fristilt fra kontrakten og inn kommer Sam Ficken som  ny kicker, New York Jets er med det inne på sin fjerde kicker denne sesongen.

Rogalendingen kom nylig til Jets fra Minnesota Vikings, som igjen byttet til seg Vedvik fra Baltimore Ravens for et framtidig draftvalg. Etter at nordmannen misset tre av fire trepoengspark i de to siste treningskampene mistet Vikings-ledelsen troen på ham.

Med til historien hører det at kraftige vindkast skal ha gjort forholdene vriene i New Jersey søndag. Forut for vedviks mislykkede trepoengspark skal også lagkameratene ha gjort enn alt annet enn vellykket jobb med å legge ballen skikkelig til rette for ham.