Hjem FotballEliteserien «Kan gjøre hva jeg vil»
«Kan gjøre hva jeg vil»

«Kan gjøre hva jeg vil»

oktober 4, 2017

Vi tror ikke lenger at Tromsø kommer til å rykke ned til OBOS-Ligaen. Vi vet de har et tøft program fremover og møter Rosenborg etter landslagspausen, med de viser form som vil holde dem i Eliteserien. – Viking rykker garantert ned, de ligger nederst med bare 15 poeng. 

Tromsø har 25 poeng som er samme som Aalesund, høsten har vært ekstremt dårlig for Aalesund, de har rast nedover tabellen og det ser ikke ut til å stoppe. to uavgjort og et tap i august, to tap og et uavgjort i september og et tap i oktober. Etter pausen møter de Vålerenga på Vålerenga kultur og idrettspark, en kamp også Vålerenga er avhengig av å vinne.  Vålerenga ligger likt med Sogndal med 24 poeng. – Aalesund, Vålerenga og Sogndal er hvis Tromsø vinner alle bare et tap unna direkte nedrykk.

Les: Svake Lillestrøm kan bytte plass med Tromsø

Morten Gamst Pedersen har fått mye av æren for at tromsø har hatt en god høst sammen med deres nye hovedtrener finske  Simo Valakari.

36-åringen har levert fem målgivende pasninger på sine fire siste kamper, men selv om «Gamsten» er i ferd med å hjelpe klubben sin til ny Eliteserie-kontrakt, drøyer klubben med å gjøre det samme. Den tidligere Premier League-proffen er for øyeblikket på utgående kontrakt, og klubben har ennå ikke kommet med et nytt tilbud.

«Morten er jo en del av TIL og har vært det i mange år før også. Det er selvfølgelig naturlig å tenke Morten i et videre løp, men vi har på en måte utsatt veldig mange ting fordi vi ønsker å ha mer klarhet i den totale situasjonen vår» sier sportssjef Svein-Morten Johansen til iTromsø.

36 år ingen alder

Morten Gamst Pedersen, som har 259 kamper bak seg i Premier League for Blackburn har sist sesong fått mye tid på benken. Det ser helt annerledes ut nå, han er en naturlig og kraftfull del av laget. Han leder assist tabellen sammen med Branns Fredrik Haugen.

Sportsjefen fortsetter å være ullen i sine svar til iTromsø:

«At vi ikke har tilbudt ham kontrakt ennå er en risiko vi må tørre å ta. For klubbens del er det klart at vi må ta valgene som over tid kommer til å styrke klubben mest. Det kan være med Gamst og det kan være uten Gamst. Men han har vist nå at han har vært stabil i kroppen og det er mange ting som har vært bra med ham i år».

Gamsten har ikke tenkt til å slippe opp:

«Jeg kan gjøre hva jeg vil, men førsteprioritet er å berge Tromsø. Det er alles fokus. Uansett hva som skulle skje, så er det min første prioritet».

Eliteserien pr 4 oktober:

1 ROSENBORG 24 51
2 SARPSBORG 08 24 42
3 MOLDE 24 41
4 BRANN 24 40
5 HAUGESUND 23 36
6 STRØMSGODSET 24 35
7 ODD 24 35
8 SANDEFJORD 24 33
9 STABÆK 24 33
10 KRISTIANSUND 24 29
11 LILLESTRØM 24 28
12 VÅLERENGA 23 27
13 SOGNDAL 24 27
14 AALESUND 24 25
15 TROMSØ 24 25
16 VIKING 24 15

Les også: