Newcastle har gjennomført en undersøkelse blant sine fans og avhengig av resultatet kan de velge å forlate den legendariske stadion St James’ Park.

Premier League s nordligste stadion, som har en kapasitet på 52.305, er landets åtte største og ligaens nest eldste bak Stamford Bridge. Mange Magpies-fans er bekymret for å høre at klubben vurderer å forlate det 131 år gamle stadionet da de ser ut til å imøtekomme det økte behovet for billetter i Tyneside.

Les: David Beckham vil kjøpe seg inn i Premier League-klubb

Newcastle-sjefer hadde opprinnelig utarbeidet planer om å utvide fra 52.000 til 65.000, ifølge The Telegraph.

Selv om en nylig fanundersøkelse har foreslått ideen om å bygge et helt nytt stadion. Newcastle meldte tidligere idag: «Undersøkelsen vil stille en rekke hypotetiske spørsmål som ikke er indikative for noen spesifikke utviklingsmål på dette stadiet, men er designet for å sikre omfattende tilbakemeldinger fra en rekke støttespillere.

Ordsalat med andre ord

«Klubben takker på forhånd supportere for at de tok seg tid til å fullføre denne undersøkelsen og gi innspill til eventuelle anbefalinger som kan komme.»

Et av spørsmålene i undersøkelsen spør: «Hvis du hadde et valg, ville du foretrekke en renovert St. James’ Park eller et splitter nytt Newcastle stadion?»

Ikke overraskende har det vært mye tilbakeslag fra Newcastle-supportere som er sterkt imot nedleggelsen av St James’ Park på grunn av dens berømte historie.

Les: Thomas Müller kan ha en Zlatan-effekt på United-troppen

Newcastles kommunikasjonssjef Lee Marshall svarte på undersøkelsens tilbakemelding ved å poste på Twitter: «Mange tilbakemeldinger på stadionundersøkelsen, som egentlig er poenget. Viktig å understreke at det handler om hypotetiske forhold.

«Hvis du gjør eller ikke liker aspekter, vennligst reflekter det i svarene dine. Det handler om å spørre og forstå, og deretter finne den rette balansen når vi vokser sammen.»

Endringer i Newcastle kommer garantert til å skje etter den enorme investeringen fra det saudiarabiske offentlige investeringsfondet RB Sports & Media, ettersom klubben forsøker å klatre på stigen til europeisk fotball.

Investeringer som å bygge en ny stadion gjør ikke noe for balansen i regnskapet, men det gjør mye for inntektene.

LES: Bayern har signert det nye store stjerneskuddet i La Liga

Imidlertid er Magpies for tiden begrenset av Financial Fair Play-regler og må øke sine kommersielle inntekter betydelig for å kunne bruke store penger på overgangsmarkedet.

Et stadion med økt kapasitet vil utvilsomt bidra til å pumpe opp inntektene og markere et stort skritt på veien mot fotballdominans.