Hjem Ishockey Kampen varte i åtte timer og 35 minutter
Kampen varte i åtte timer og 35 minutter

Kampen varte i åtte timer og 35 minutter

mars 13, 2017

Hvorfor er et spørsmål som dukker opp rimelig raskt.  Det var kvartfinaleserie i NM sluttspillet i går og da må et av lagene vinne, er det uavgjort blir det forlengelse.

Det ble satt verdensrekord med god margin, verdens lengste ishockeykamp var et faktum da Storhamar vant 2 – 1 mot Sparta Sarpsborg. Man skulle tro en kamp som varer så lenge ville ha flere mål, men det var nettopp det som førte til at kampen varte i 11 perioder.

«Det går ikke an å beskrive hvordan dette oppleves. Det er rett og slett helt «sykt», sa Sparta-trener Lenny Eriksson» til VG etter kampen.

«Det er brutalt. Nesten umenneskelig.  Jeg synes synd på de gutta som var utpå der. Men det ble en lykkelig utgang for oss.» sa Storhamars manager Thore Saxrud til TV 2.

Det var målvaktenes kveld skuddstatistikken endre 95- 94 til Storhamar, med så mange skudd ble det sikkert noen blåmerker i tillegg til heder til dem begge som banens beste spillere.

Det sto 1 -1 ved ordinær tid, og for hver periode uten mål ble det forlenging, etter den fjerde perioden var det tydelig spillerne begynte å bli slitne og i femte og sjette begynte publikummere å gå hjem.

I syvende periode ble det norsk rekord og 16 minutter og 30 sekunder ut i niende periode, nesten sju timer etter at kampen begynte, var den nye verdensrekorden et faktum, og rekordkampen mellom Detroit og Montreal Maroons fra 1936 ble slått på utrolig vis. En utmattet, men engasjert jubel brøt ut blant de gjenværende tilskuerne på tribunen.

Vår spådom er at det trolig går nye hundre år før denne rekorden blir slått, kanskje aldri.

Les også: