(c) Bilde: Kampsport.no: Klare for Berlin: Gitte Brunstad, Lotte Andersen, Bettina Alstadsæther og Andrine Hilton.

Konkurransen om OL-plassene starter for alvor under Premier League i karate denne helgen. Fra Norge stiller fem utøvere i kampen om de første rankingpoengene til OL-kvalifisering.

Første stevne med mulighet for å sanke rankingpoeng til OL-rankingen finner sted i Berlin denne helgen. Å kvalifisere seg til OL via rankingpoeng er en av to muligheter til å få delta i de olympiske lekene på karatesiden. De fire høyest ranket i hver klasse våren 2020 er automatisk tildelt en OL-plass. Den andre muligheten er å kvalifisere seg gjennom å bli topp to under kvalifiseringsstevnet som avholdes i Paris i mai 2020.

Les: Milliardær kjøpt seg opp i Premier League-klubb

Alle utøvere starter med null poeng ved stevnestart i Premier League som avholdes denne helgen, og prestasjonene under stevnet vil være grunnlaget for de første poengene som spiller inn på OL-rankingen . Fra Norge reiser fem utøvere som har Tokyo-OL som sitt mål.

Norske utøvere
Andrine Farnes Hilton, kvinner -68 kg (Tiger Karateklubb)
Gitte Helene Brunstad, kvinner -68 kg (Mizuchi Karateklubb)
Bettina Alstadsæther, kvinner -61 kg (Stavanger Karateklubb)
Lotte Ørbæk Andersen, kvinner +68 kg (Stavanger Karateklubb)
Ismail Bellemkhannate, menn +84 kg (Mizuchi Karateklubb)

Coach er landslagstrener i karate Wayne Otto.

De fem deltakerne har frem til stevnet vært rangert blant de 64 beste i sin klasse. Det er kravet for deltakelse i Premier League. Alle utøverne satser mot OL om to år, og alle har ladet opp til stevnesesongen med samlinger og treningsleire denne sommeren.