Steve Bruce. (foto: newcastle, twitter)

Forrige uke gikk ryktene om at Matty Longstaff holdt igjen signaturpennen i Newcastle. Nå prøver Steve Bruce å overtale selg selv og omgivelsene om at 20-åringen ikke lar seg friste av svulstige lønnsutbetalinger i Serie A.

Det har vært hektisk på Skype de siste månedene med Longstaffs kontrakt på utløp denne sommeren. Ifølge Sky Sports har Serie A-klubben Udinese gjort sitt for å utnytte midtbanespillerens avventende holdning til å rope Yes! til Newcastle.

Les: Senket Manchester United – nå kan Longstaff være tapt for Newcastle

Det var også snakk om at 20-åringen hadde sine tvil til posisjonen i klubben når/hvis eierskiftet kommer på plass og overgangsbudsjettet settes på steroider. Steve Bruce bruker media for å understreke Longstaffs status som up and coming – uavhengig av eiere.

– Det har vært mye snakk om Matty, og vi håper å finne ut av det. Det er fortsatt dialog mellom de respektive partene. Vi vil gjerne ha ham til å bli i klubben og har gitt ham et riktig godt tilbud, så la oss håpe at de kan bli enige, sier Bruce på fredagens pressekonferanse.

Les på Popidol: Wanda Nara har et kjempeproblem

Og hvis Matty Longstaff fortsatt skulle være i tvil om at han er ønsket:

-Fra et rent fotballpersepktiv så er vi desperate etter å beholde ham, avslutter Bruce.

Longstaff er fullblods Newcastle-gutt, noe de nye eierne trenger som en slags legitimitet når de skal inn og sette det meste av klubben på huet.

Dette er en kamp de ikke har råd til å tape.

Les: Joao Felix skulle til Premier League for 1,6 milliarder kroner