Douglas Luiz. (foto: Aston Villa, twitter)

Samuel Iling-Junior er nær Aston Villa i en bytteavtale med to spillere og cash som vil sende Douglas Luiz til Juventus.

Iling-Junior, som kom til Juventus fra Chelsea i 2020 i konkurranse fra rekke europeiske toppklubber, inkludert PSG og Bayern München, imponerte for det italienske laget på ungdomsnivå. Han ble deretter forfremmet til førstelagstroppen i desember 2022 etter en minneverdig Champions League-debut mot Benfica som inneholdt en assist for Arkadiusz Milik.

Les: Henter den tidligere Arsenal-kjempen Laurent Koscielny inn som sportsdirektør

20-åringen, som også har representert England på ungdomsnivå, spilte 27 kamper i alle konkurranser for den gamle dame forrige sesong. Nå ser det ut til at tiden i Torino nærmer seg slutten.

Samuel Iling-Junior og hans Juventus-lagkamerat Weston McKennie skal ifølge Fabrizio Romano være involvert i en bytteavtale for Aston Villas midtbanespiller Douglas Luiz. Juventus-manager Thiago Motta har gitt grønt lys for at overgangen skal gjennomføres. Personlige vilkår for alle tre spillerne diskuteres akkurat nå.

Men det holder ikke med de to Juventus spillerne. Aston Villa vil motta 20 millioner euro i tillegg som en del av avtalen.

Douglas Luiz var avgjørende for Villains forrige sesong da de sikret seg Champions League-fotball for første gang siden 1983. Den brasilianske midtbanespilleren avsluttet sesongen med ti mål på 53 kamper i alle konkurranser.

Forrige måned var Unai Emery full av lovord om 26-åringen.

«Douglas Luiz går mye fremover som midtbanespiller,» sa han. «Han legger til mål og kommer inn i boksen. Å være krevende med ham er alltid min utfordring. Engasjementet hans for laget øker, og jeg liker hvordan han har vært, ikke bare i kamper, men når han trener.

ENGELSKE KLUBBER: Tottenham ser ingen annen utvei enn å dumpe klubbens største flopp

«Jeg vil se spillere prestere på hver trening, prøver å forbedre seg og lære.»

McKennie slet på et seks måneders låneopphold hos Leeds United, men det burde ikke avskrekke Villa-fansen for mye. Den amerikanske landslagsspilleren spilte 38 kamper for Juventus forrige sesong og var en av deres mest konsekvente spillerne, med sju assists.