Massimiliano Allegri

I forrige uke ble Juventus raidet av Italias svar på Økokrim, det kan få virkelig ødeleggende konsekvenser. Football Italia skriver at de kan bli «rykket» ned til Serie B, samt fratas titler og posisjon i serien og dermed også ryke ut av Champions League.

Juventus er under etterforskning!

Les: Toget har forlatt perrongen for Paul Pogbas drøm

De italienske myndighetene for økonomisk kriminalitet gjennomførte en razzia mot Juventus sitt kontor, etter anmodning fra landets statsadvokatembeter. Klubben etterforskes for regnskapsbrudd og under razziaen har det blitt innhentet regnskapsdokumenter fra perioden 2019 til 2021. Etterforskningen vil spesifikt gjelde kapitalgevinster fra spilleroverganger, samt agenthonorarer. (Her kommer trolig et mangeårig samarbeid med agent Mino Raiola i negativt lys)

Nå har presidenten i den italienske føderasjonen for forbrukerrettigheter, Marco Donzelli, kommentert Juventus’ mulige straff. «Anklagene er svært alvorlige og fremhever de siste årene på en illevarslende måte, spesielt siden Juventus har dominert de siste årene» sier han og fortsetter: «Dersom Juventus er skyldig i anklagene, kan det få alvorlige konsekvenser fra et sportslig synspunkt».

«Hvis Juventus har fått en fordel fremfor rivaliserende klubber med ulovlige metoder, vil legitimiteten til de siste sesongene forsvinne og som en konsekvens vil ligaen måtte gripe inn og sanksjonere de ansvarlige individene,» sier han.

Når det gjelder mulig straff for klubben, risikerer Juventus å rykke ned til Serie B. I tillegg kan de bli fratatt titler som laget har vunnet «i skyggen av disse potensielt ulovlige metodene», ifølge Donzelli.

Juventus er ikke de eneste som er mistenkt for uregelmessigheter i spilleroverganger. Nettstedet Calciomercato skriver at Napolis rekordkjøp av Lilles Victor Osimhen for 70 millioner euro i fjor også er en av handelene som etterforskes. Ifølge Corriere dello Sport blir også Napoli, Roma, Atalanta, Genova og Sampdoria etterforsket.

Det er ikke første gang Juventus er i dårlig vær. I 2006 ble klubben dømt til nedrykk, og ble fratatt ligatittelen fra 2004/2005, etter en kampfiksingsskandale. Flere klubber ble dømt den, men Juve var klubben som ble straffet hardet.

Italienske medier er sikre på at en dom nå, i og med at det har skjedd for ikke så veldig lenge siden kommer til å bli enda tøffere.

Les: Helt vilt: Stilte med 9 spillere mot topplaget Benfica – to av dem keepere