Jürgen Klopp( med det uforglemmelige, brede smilet. foto: Liverpool, x)

Jürgen Klopp har ledet Liverpool til seire, titler og en fantastisk reise for all verdens Liverpool-supportere. Det er vanskelig å fatte at vi neste sesong skal følge et Liverpool uten Klopp langs sidelinjen. Tar vi et blikk på salget av supporterdrakter med Liverpool-logoen på, skjønner vi hvilken appell Mester Klopp har gitt Liverpool ute i verden.

Ifølge Football-insiders kilde har Liverpool tjent mer på salg av drakter og supporterartikler enn noen annen Premier League-klubb forrige sesong.

LES: Ronaldo fikk god hjelp fra Georgina Rodriguez da han dro i gang Viking Thunder Clap

UEFAs offisielle dokumenter viser Liverpool tjente 113 millioner pund på dette salget 2022/23-sesongen, bare slått av Bayern München, Real Madrid og Barcelona.

Og erkerival Manchester United? Forrige sesong solgte United supporterartikler for 111 millioner pund, mens Arsenal nådde en omsetning på 76 millioner pund.

Det hører med til historien at Liverpool har et unikt samarbeid med Nike, der den amerikanske giganten betaler klubben 30 millioner pund i året, pluss 20 prosent av salget av Liverpool-artikler. Ifølge Football-Insider mottar til sammenligning de andre Premier League-klubbene et gjennomsnitt på 4 prosent av salgsomsetningen hos sine utstyrsleverandører.

TYSK FOTBALL: Sky Sports: Solskjær gjør seg klar for noen måneder under en av fotballens varmeste spotlights

Jürgen Klopp forlater Liverpool til sommeren, men de positive økonomiske effektene fra tyskerens arbeid vil fortsette.