Liker å forme dem unge. (foto: liverpool, twitter)

Liverpool manager Jürgen Klopp har helt siden han kom fra Borussia Dortmund i 2015 fulgt opp klubbens «tradisjon» med å benytte Southampton som et glorifisert farmerlag. 

De siste fem årene er 1,9 milliarder brukt, noe som har gitt Southampton og utrolig nok også Liverpool finansielle muskler.  Jürgen Klopp hadde ikke klart å bringe Champions League trofeet hjem til Anfield uten Southampton spillere som Virgil van Dijk, Sadio Mané, Nathaniel Clyne, Dejan Lovren, Adam Lallana og Rickie Lambert.

Les: To skjebnekamper i neste serierunde

Ifølge Mirror er Southamptons sisteskanse Alex McCarthy (29) på radaren til den ferske Champions League-mesteren. – Det kommer ikke til å bli billig, men de klarer sikkert å hente inn en del ved å selge sin nåværende reservekeeper, Simon Mignolet. Mignolet er på alle mulige måter egentlig en førstekeeper, men etter at førstevalget Alisson har fremstått som en levende vegg siden rekordovergangen fra Roma velger han trolig å gå for førstekeeperposisjonen et annet sted.

Les: Simon Mignolet sin agent har kastet seg over telefonen

Southampton-målvakten innledet sist sesong som førstekeeper på imponerende vis. Innsatsen gjorde at Englands landslagssjef Gareth Southgate belønnet 29 år gamle McCarthy med debut for Three Lions, i treningskampen mot USA i november.

Men bare to måneder inn i det nye året, valgte Southampton-manager Ralph Hassenhuttl til stor overraskelse for Alex McCarthy å heller satse på Angus Gunn mellom stengene.

Mignolet trives ikke i skyggen på Anfield har representert Liverpool over 200 ganger, siden overgangen fra Sunderland i 2013. -To ganger er han skjøvet ned fra førstekeeper plassen først fra tabbekeeper Loris Karius og så nevnte Alisson.

Ifølge Liverpool Echo. vurderer dessuten storklubben å legge inn et bud på Southampton-spilleren Matt Targett. Liverpool og Alberto Moreno skilller som kjent lag denne sommeren, og rødtrøyene trenger et nytt alternativ til Andy Robertson på venstrebacken.