Julen Lopetegui

Dagens hjemmemøte på Molineux Stadium mot et Liverpool i fritt fall var viser med all tydelighet at Wolverhampton gjorde rett i å hente inn Julen Lopetegui som redningsmann. Den spanske manageren signerte papirene rett før VM pausen og han fikk først sin debut som manager etter at Lionel Messi kunne feire sitt første VM gull.

I løpet av sin korte tid som manager har han klart å legge opp et spillesystem som har fokus på de strykene som finnes i laget samtidig som svakheter skjules. – Det er selvfølgelig ikke perfekt, men i dag mot Liverpool så vi helt tydelig at det virket.

Les: Ballon d’Or-vinner Cannavaro og brorsan har fått sparken

Wolves startet kampen på suverent vis og dominere fullstendig de første femten minuttene, de kjørte over et folmende Liverpool som ikke skjønte hva som skjedde og Lopetegui sine menn hadde en 2-0 ledelse innen 12 minutter, før de overlevde et hardt pressende lag i andre omgang og fant et tredje mål på kontring.

Julen Lopetegui sa til pressen etter kampen: «Vi er glade fordi vi vant og vi fikk tre viktige poeng.

– Spillerne gjorde en stor innsats, men dette er alt. Det er bare tre poeng – vi har ikke gjort noe for øyeblikket. Vi må fortsette å jobbe hardt og se mot neste kamp.

– Vi gjorde en veldig god første omgang. I andre omgang presset de på mye.

«Liverpool er et av de beste lagene i verden, så det er normalt at du kommer til å lide.

Greit nok at Liverpool er i krise, men krisen i Wolverhampton var større. – Som Everton beviste i debutkampen til Sean Dyche i går, en god manager kan gjøre stor forskjell. Wolverhampton vant fortjent 3 – 0 mot Liverpool og Everton kjempet inn 1 – 0 på Goodison park mot serieleder Arsenal.

Ingen av de to lagene er ute av nedrykks kampen, men det vi har sett de første ukene fra Julen Lopetegui og hvordan vi kjenner Sean Dyche fra årene i Burnley ingen av dem spiller i Championship neste sesong.

Hos Liverpool, som befinner seg helt nede på en tiendeplass på Premier League-tabellen etter 20 spilte runder er stemningen elendig.

Nylig røk de ut av FA-cupen. Og når ligasesongen er over halvspilt ligger rødtrøyene 21 poeng bak ligaleder Arsenal og ti poeng bak Newcastle på fjerdeplass.

Liverpool-manager Jürgen Klopp mener kampen ble tapt det første kvarteret. Da hadde Wolves rukket å gå opp i en 2-0-ledelse. «Det handler om konsentrasjon de første 15 minuttene. Igjen, jeg kan ikke forklare det. Men vi kan ikke godta at vi får disse 15 minuttene, det må endres. Jeg står her igjen og har ingen forklaring» sier Klopp ifølge BBC etter kampen.

«Jeg er så skuffet og sint over de første 15 minuttene at jeg ikke har ord»